Yozgat Bozok Üniversitesi'nde düzenledi! Tarımın geleceği üzerine konuşuldu

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde düzenledi!  Tarımın geleceği üzerine konuşuldu
Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Adaptasyon temalı “Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı”, çevresel değişikliklere ve kaynak sınırlılığına uyum sağlamayı hedefleyerek tarımın geleceği üzerine önemli bir platform oluşturdu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Adaptasyon temalı “Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı”, çevresel değişikliklere ve kaynak sınırlılığına uyum sağlamayı hedefleyerek tarımın geleceği üzerine önemli bir platform oluşturdu.

Çalıştay, küresel düzeyde tarımın ve gıda sistemlerinin geleceğini şekillendiren sürdürülebilirlik ve adaptasyon ilkelerini benimseyen bilimsel bir platform olmayı amaçladı.

surdurulebilir-tarim-calistayi5.jpg

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz'ın ev sahipliğinde, çevre ve çevre üniversitelerden çok sayıda akademisyen, araştırmacı, üretici, tarım sektörü çalışanları ve sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren profesyoneller katıldılar.

surdurulebilir-tarim-calistayi4.jpg

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Güngör Karakaş, adaptasyonun tarım sektöründeki önemine vurgu yaparak, artan nüfus, iklim değişikliği ve doğal kaynakların kısıtlılığı gibi zorluklarla baş etmek için sürdürülebilir tarım ilkeleri üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Yakupoğlu, adaptasyonun önemine değinerek iklim değişikliğinin tarımsal ekosistem üzerindeki etkilerine dikkat çekti ve bu konuda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı.

surdurulebilir-tarim-calistayi.jpg

Çalıştayın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise panel oldu. Panelde, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, “İklim Değişikliğinin Sosyo-Ekonomik Adaptasyonu” konusunda bilgi verirken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Dindaroğlu, “Entegre Havza Yönetimi Konseptinde Agroekolojik Uyum Entegrasyon ve Sürdürülebilirlik” konularını ele aldı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Tarım Uzmanı Abdussamet Aydın da “Tarım Sektöründe İklim Değişikliğine Uyum Politikaları” hakkında katılımcılara bilgi verdi.

surdurulebilir-tarim-calistayi3.jpg

Çalıştayın son bölümlerinde ise bitkisel ve hayvansal üretimde adaptasyon sorunları, sosyo-ekonomik adaptasyon sorunları, kenevir üretiminde adaptasyon sorunları ve çözüm önerileri gibi konuların ele alındığı yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.

surdurulebilir-tarim-calistayi2.jpg

Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Tarım Bankacılığı Uzmanı Metin Yüksel Bölüm’e çalıştaya verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür ederek bir hediye takdim etti.

Çalıştay, katılımcılarına sürdürülebilir tarımın geleceği ve adaptasyonun önemi hakkında derinlemesine bilgi ve farkındalık sağlayarak, sektördeki önemli konuların tartışılmasına ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine katkıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.