Yozgat Bozok Üniversitesi başarılı öğrencilerin peşine düştü!

Yozgat Bozok Üniversitesi başarılı öğrencilerin peşine düştü!
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve tercih dönemi öncesinde öğrencilere rehberlik edecek olan ortaöğretim kademelerindeki rehber öğretmenlerle istişare toplantısında buluştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve tercih dönemi öncesinde öğrencilere rehberlik edecek olan ortaöğretim kademelerindeki rehber öğretmenlerle istişare toplantısında buluştu. Üniversitenin Bozok Evi’nde düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Osman Gümüş ve ortaöğretim düzeyinde görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

dogru-tercih-cok-onemli-1.jpg

Toplantıda, üniversitenin güncel durumu, bölüm ve programları, kontenjanlar, sosyal ve sportif imkânları, sağlık, barınma, beslenme, ulaşım olanakları gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Rektör Yaşar, üniversite hayali kuran yüz binlerce aday için tercih maratonunun başladığını belirtti.

Rektör Yaşar, konuşmasında Yozgat Bozok Üniversitesini her yönüyle öğrencilere anlatmak amacıyla rehber öğretmenlerle bir araya geldiklerini ifade etti. Yaşar, "Göreve geldiğimiz günden beri Yozgat ve çevresinin başarılı öğrencilerini Bozok Üniversitesine çekmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin tercihlerini üniversitemiz lehine değiştirmek adına bir takım tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. Bu kapsamda Üniversitemiz Bozok Evi’nde 10.00-17.00 saatleri arasında 'Tanıtım ve Tercih Günleri' düzenliyoruz. 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek bu etkinlikler ile aday öğrenciler ve aileleri, üniversitemizin sunduğu eğitim imkânlarını, sosyal ve kültürel aktiviteleri, kampüs yaşam alanını ve daha birçok detayı tanıma fırsatı bulacaklar" dedi.

dogru-tercih-cok-onemli.jpg

Yaşar, ayrıca üniversite adayı gençlerin doğru meslek seçimi ve tercih yapmaları için rehber öğretmenlerin katkısının çok önemli olduğunu vurguladı. "Üniversite olarak tercih yapacak gençlere hayallerini gerçekleştirme yolunda Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günlerini bu amaç doğrultusunda düzenliyoruz. Bu noktada öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün değerli yöneticilerinin katkısı oldukça önemli olacak. Bunun bilincindeyiz ve bu süreci birlikte yönetme arzusu içerisindeyiz" diye konuştu.

dogru-tercih-cok-onemli-2.jpg

Rektör Yaşar, üniversitenin daha çok tercih edilmesini sağlayarak bölgeye ve ile önemli katkılar yapacaklarını düşündüklerini belirtti. "Öğrencilerimiz için hassas olan bu tercih döneminde, ailelerin ve özellikle de rehber öğretmenlerimizin etkileri çok büyük oluyor. Tercihler büyük ölçüde bu şekilde şekilleniyor. O yüzden rehber öğretmenlerimizin katkısını bekliyoruz. Rehber öğretmenlerin hayat pahalılığı ve sosyal olarak sıkıntıda olunan bu dönemde öğrencilerine Yozgat Bozok Üniversitesini hatırlatmalarını istirham ediyorum" dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi, başarılı öğrencileri çekmek ve tercihlerini üniversite lehine değiştirmek için yoğun bir çaba gösteriyor. Üniversitenin düzenlediği Tanıtım ve Tercih Günleri, aday öğrencilerin üniversiteyi daha yakından tanımalarını sağlarken, doğru tercih yapmalarına da yardımcı olmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.