Yozgat Belediyesi harekete geçti! Kent genelinde çalışmalara hız verildi

Yozgat Belediyesi harekete geçti! Kent genelinde çalışmalara hız verildi
Yozgat Belediyesi, il genelinde etkili olabilecek sağanak yağışlara karşı önlem almak amacıyla harekete geçti. Belediye ekipleri, şehirde bulunan mazgallarda temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Yozgat Belediyesi, il genelinde etkili olabilecek sağanak yağışlara karşı önlem almak amacıyla harekete geçti. Belediye ekipleri, şehirde bulunan mazgallarda temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Mazgalların temizlenmesiyle olası yağışlarda su baskınlarına karşı önlemler artırıldı.

mazgallar-temizlendi-6.jpg

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle il merkezindeki yağmur suyu ızgaralarının temizliğini gerçekleştirerek su baskınlarını engellemeyi hedefliyor. Yağmur suyu ızgaralarının düzenli olarak temizlenmesi, yağışlı havalarda suyun rögarlara hızlı bir şekilde akmasını sağlayarak sel ve su taşkınlarının önüne geçiyor.

Yapılan açıklamada belediye yetkilileri, "Olası yağışlarda sıkıntı yaşanmaması için belediyemize ait tüm mazgallar temizlendi. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği ve konforu için su tahliye sistemlerimizi düzenli olarak kontrol ediyor ve temizliyoruz. Ekiplerimiz, mazgalların temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürüyorlar" şeklinde konuştular.

mazgallar-temizlendi-3.jpg

Belediye yetkilileri ayrıca, halkın da yağışlı havalarda dikkatli olmalarını ve yağmur suyu ızgaralarını kapatmamalarını tavsiye etti. Bu sayede suyun sorunsuz bir şekilde tahliye edilmesi ve su birikintilerinin önlenmesi sağlanacak.

Yozgat Belediyesi, alınan bu önlemlerle il genelinde olası su baskınlarını minimize etmeyi ve vatandaşların güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Şehirdeki altyapı çalışmalarıyla birlikte doğal afetlere karşı da etkin bir şekilde hazırlıklarını sürdüren belediye, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını istiyor.

mazgallar-temizlendi-2.jpg

Öte yandan, meteoroloji yetkilileri de önümüzdeki günlerde bölgede yağışlı hava ve fırtına uyarısı yaparak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Belediye ise bu uyarılara paralel olarak çalışmalarını titizlikle sürdürerek şehirde yaşayanların güvenliğini ön planda tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.