Yozgat Belediye Başkanlığı yer gösterdi! Çalışmalar için kollar sıvandı

Yozgat Belediye Başkanlığı yer gösterdi! Çalışmalar için kollar sıvandı
Yozgat şehir merkezinde, yeni bir yerleşim alanında yapılacak olan cami için çalışmalar hızla ilerliyor.

Yozgat şehir merkezinde, yeni bir yerleşim alanında yapılacak olan cami için çalışmalar hızla ilerliyor. Yozgat Belediye Başkanlığı'nın tahsis ettiği alan üzerine inşa edilecek olan cami, şehirdeki 82. ibadethane olacak ve yaklaşık 500 kişi kapasitesiyle hizmet verecek.

Yozgat File Evleri Dini Hizmetler Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan cami projesi, şehir merkezindeki spor vadisi civarında hayata geçirilecek. Dernek kurulduktan sonra Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen yer üzerinde çalışmalara başlanıldı. Caminin hizmete açılmasıyla birlikte yaklaşık iki bin kişinin yaşadığı bölgedeki vatandaşlar, ibadetlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecekler.

file-evlerinde-cami-sevinci.jpg

Caminin alt katı çok amaçlı bir alan olarak tasarlanacak ve aynı zamanda kuran kursuna ev sahipliği yapacak. Üst katlar ise cami olarak kullanılacak şekilde düzenlenecek. Projenin kurucu başkanlığını yapan Muhammed Yaşar, caminin yapılacağı yerde yapılan incelemelerde Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu'ya teşekkürlerini iletti.

Muhammed Yaşar, "File evleri olarak bilinen spor vadisi civarındaki bu yerleşim alanında bilindiği üzere cami yoktu. Burada yaklaşık iki bin kişi yaşıyor ve cami ihtiyacı oldukça hissediliyordu. Belediye başkanımız Kazım Arslan'ın yer tahsisiyle derneğimizi kurarak çalışmalara başladık. İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu'nun rehberliği ve ziyareti bizim için çok değerli oldu" dedi.

file-evlerinde-cami-sevinci1.jpg

Proje kapsamında cami inşaatının planlanan süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. Yozgat halkı, yeni ibadethanenin hayırlı olmasını ve şehirlerine değer katacak bu güzel projenin en kısa sürede tamamlanmasını bekliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.