Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan inceledi! O projenin hayata geçirildiğini duyurdu

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan inceledi!  O projenin hayata geçirildiğini duyurdu
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda yaptığı incelemeler sonucunda, "Evcil Köy" projesinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda yaptığı incelemeler sonucunda, "Evcil Köy" projesinin hayata geçirileceğini duyurdu. Başkan Arslan, barınakta yapılan düzenlemelerin hızla tamamlandığını ve projeye uygun bir yer olduğunu belirtti.

evcil-koy-hayata-gececek3.jpg

Kazım Arslan, yaptığı açıklamada barınağın mevcut durumunu değerlendirerek, yapılan değişiklikler ve "Evcil Köy" projesi hakkında bilgi verdi. Arslan, “Hayvan barınağımızda kısa süre içerisinde üç ayrı inceleme yaptık. İlk ziyaretimizde köpeklerin küçük bir kafeste sıkışık bir durumda olduğunu ve bu şekilde yaşamlarını olumlu bir şekilde sürdüremeyeceklerini barınak görevlilerimizle istişare ederek bu konuya çözüm bulunması yönünde gerekli talimatları verdik” dedi.

evcil-koy-hayata-gececek4.jpg

Arslan, ilk ziyaretinden sonra hızlıca harekete geçildiğini belirterek, “İkinci ziyaretimizde köpeklerin yaş ve ırklarına göre ayrılarak korunaklı, daha geniş yaşam alanlarına alındığını görmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bu değişiklik, hayvanların daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak adına önemli bir adımdı” ifadelerini kullandı.

Başkan Arslan, son ziyaretinde barınağın genel durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. “Son ziyaretimizde ise barınakta bulunan canları hem doğal yaşam alanlarında gibi hissettirmek hem de gözetim altında tutmak adına gereken tüm çalışmaların sürdürülmesi ve devam etmesi yönünde gerekli istişareleri görevli personelimiz ile yaptık. Barınağın her açıdan uygun hale getirilmesi için tüm adımların atıldığını görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

evcil-koy-hayata-gececek6.jpg

Yozgat Belediyesi'nin “Evcil Köy” projesi hakkında da bilgi veren Arslan, seçim sürecinde hemşerilerine verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Seçim süreci içerisinde hemşerilerimize söz verdiğimiz projeler içerisinde yer alan ‘Evcil Köy’ projesi için hayvan barınağının bulunduğu alanın uygun olduğunu gördük. Bu projenin bu alanda hayata geçmesi yönünde de gerekli çalışmalara başladık. Evcil Köy projesi, hayvanların daha doğal ve korunaklı bir ortamda yaşamalarını sağlarken, vatandaşlarımızın da hayvanlarla daha yakından ilgilenebileceği bir alan oluşturacak” şeklinde konuştu.

evcil-koy-hayata-gececek.jpg

Yozgat Belediyesi, “Evcil Köy” projesi ile şehirdeki hayvan refahını artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, barınaktaki hayvanların daha geniş ve doğal yaşam alanlarına kavuşması, vatandaşların hayvanlarla daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmesi amaçlanıyor. Kazım Arslan, bu projenin Yozgat’a değer katacağını ve hayvanseverler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanacağını belirtti.

Kazım Arslan’ın liderliğinde Yozgat Belediyesi, hayvanların refahı ve korunması konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. “Evcil Köy” projesinin kısa sürede tamamlanması ve hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu proje ile birlikte Yozgat’ta hayvanseverler için yeni ve modern bir yaşam alanı oluşturulmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.