Yozgat Belediye Başkanı Arslan'dan net mesaj! Satışına izin verilmeyecek

Yozgat Belediye Başkanı Arslan'dan net mesaj! Satışına izin verilmeyecek
Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarı, üreticiler ile alıcıları bir araya getirerek bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarı, üreticiler ile alıcıları bir araya getirerek bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Yüksek hijyen ve güvenlik standartlarına sahip olan bu modern tesis, hem üreticiler hem de alıcılar için en uygun şartları sunuyor. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, tesiste incelemelerde bulunarak pazar yeri hakkında bilgiler aldı.

Besiciler, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanlarını Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarı’na getirmeye başladı. Yozgatlı üreticiler, hayvanlarını güvenli ve hijyenik bir ortamda satma imkanı buluyor. Tesisin modern yapısı ve sunduğu imkanlar, hem üreticiler hem de alıcılar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Kazım Arslan, tesisin modern ve kullanışlı olduğuna dikkat çekti. Arslan, "Yozgat'ımız biraz geç kalsa da güzel bir hayvan pazarına sahip oldu. Son derece modern, kullanışlı bir hayvan pazarımız var. İlk defa bu Kurban Bayramı'nda yoğun bir şekilde hizmet verecek. Esnafımız ve köylülerimiz hayvanlarını getirdi. Eksiklikler de var, onları da kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

kurbanliklar-modern-tesislerde.jpg

Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarı'na getirilen kurbanlık hayvanların tüm kontrollerinin titizlikle yapıldığını belirten Arslan, “Pazara gelen kurbanlık hayvanlar, Yozgat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki veteriner hekimler tarafından küpe numarası, pasaport ve sevk belgeleri kontrol edilerek sağlık durumları denetleniyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler” şeklinde konuştu.

kurbanliklar-modern-tesislerde1.jpg

Pazar yerinin coğrafi konumunun henüz tam olarak bilinmediğine değinen Başkan Arslan, ulaşım ve tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, “Yozgat'tan Sorgun istikametine giderken 12. kilometrede, Çalatlı köyü ve Alaca Kavşağı'nı geçince hemen sol tarafta yer alan pazarımız son derece modern. Kısa süre içinde pazarın tanıtımını yapacağız ve esnafımızın mağduriyetini önleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

kurbanliklar-modern-tesislerde3.jpg

Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarı’nda bulunan kesimhane hakkında bilgilendirmeler yapan Arslan, burada kurbanlık hayvanların kesimi için de hizmet verileceğini söyledi. Arslan, “Burada kasaplarımız da var ve ücreti mukabilinde kurban kesimi yapılacak. Kurban Bayramı'ndan sonra, Yozgat'ta belediyemizin kesimhaneleri dışında hayvan kesimine izin vermeyeceğiz. Çünkü farklı hastalıklar oluşabiliyor. Kesimhanelerimizde kesilip mühürlenmeyen etlerin kasaplarda satılmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.