Yiğitler diyarı Yozgat'tan büyük ilgi var! Haydi kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş

Yiğitler diyarı Yozgat'tan büyük ilgi var! Haydi kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Türk Diyanet Vakfı (TDV) Yozgat Şubesi, vekâletle kurban çalışmalarına hız veriyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Türk Diyanet Vakfı (TDV) Yozgat Şubesi, vekâletle kurban çalışmalarına hız veriyor. Yozgat İl Müftülüğü ve TDV iş birliğiyle, şehirde kurban bağışlarını artırmak amacıyla Çapanoğlu Büyük Cami ve Lise Caddesi PTT önüne olmak üzere iki ayrı noktada stantlar kuruldu. 10.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet verecek olan stantlarda görevli personel, vatandaşlara vekâlet yoluyla kurban bağışı yapma imkânı hakkında bilgi veriyor.

kurbanini-paylas-kardesinle-yakinlas-1.jpg

TDV Yozgat Şubesi yetkilileri, Valilik içerisindeki kurumlara da kurban bağışı broşürleri dağıtarak çalışanları bilgilendiriyor. Hac ve Umre Şube Müdürü Yusuf Özel, Din Hizmetleri Uzmanı Erhan Aydoğdu ve TDV Uzman Yardımcısı Emrah Yadigar, kurban bağışı hakkında detaylı bilgiler sunarak kampanyaya destek çağrısında bulunuyor.

Kurumsal deneyim ve sorumluluk bilinciyle hareket eden TDV, 49 yıllık tecrübesiyle vekâletle kurban kesimi konusunda örnek teşkil ediyor. Vekaleti alınan kurbanlar, TDV görevlileri nezaretinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu yıl içinde vekâletle kurban kesim bedeli, yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendi.

kurbanini-paylas-kardesinle-yakinlas-2.jpg

Vatandaşlar, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrimiçi bağış yapabilecekleri gibi mobil uygulamaları da kullanarak kurban vekâletlerini verebiliyorlar. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da bağışta bulunabiliyorlar. Detaylı bilgi almak isteyenler ise 0 312 416 90 00 numaralı telefondan bilgi alabiliyorlar.

Yetkililer, TDV'nin 1993 yılından beri düzenlediği Vekâletle Kurban Kesim Programı ile dini esaslara uygun, güvenli ve emanete riayet ilkeleri doğrultusunda hareket ettiğini belirtiyorlar. Geçen yıl TDV'ye emanet edilen kurbanlar, Türkiye genelinde 79 il ve yurt dışında 47 ülkede kesilerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırıldı. Bu süreçte toplamda 4 milyon 662 bin 258 hisse kurban kesimi gerçekleştirildi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

TDV, Kurban Bayramı'nda mazlumların elinden tutarak Müslümanlar için daha anlamlı bir bayram yaşanmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.