Yiğitler diyarı Yozgat'ta başlatılmıştı! Tüm Türkiye bu projeyi konuşuyor

Yiğitler diyarı Yozgat'ta başlatılmıştı! Tüm Türkiye bu projeyi konuşuyor
Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata öncülüğünde başlayan ve ülke genelinde kırsal kesimlerdeki okullara yönelik devam eden gönüllü okul ziyaretleri sürüyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata öncülüğünde başlayan ve ülke genelinde kırsal kesimlerdeki okullara yönelik devam eden gönüllü okul ziyareti etkinlikleri, Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda da gerçekleştirildi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Songül Özüm’ün katkılarıyla, 7 Haziran’da Çorum’un Alaca ilçesinde ve köy okullarında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

coskulu-bir-gun-yasandi-1-1.jpg

Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çaylak’ın daveti üzerine gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, "Alaca Bilim ve Kariyer Söyleşileri" ve "Köyde Okuma Etkinlikleri" programları hayata geçirildi. Etkinlikler, İsmailli, Gazipaşa ve Büyükhırka köy okullarında gerçekleşti.

YOBÜ’den Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Hitit Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdurrahman Asan, Doç. Dr. Songül Özüm ve Dr. Öğr. Üyesi Gülden Asan, YOBÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Yasin Gökhan, öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı. "Bilim ve Teknolojiye Dair Kısa Söyleşiler", "Moleküllerin Dünyasına Yolculuk", "Gençlerle Geleceği Konuşmak: Meslek, İş ve Kariyer" gibi başlıklar altında öğrencilerle buluşuldu.

coskulu-bir-gun-yasandi-2.jpg

Etkinlikler, sabah köy okullarında başlayıp öğleden sonra ilçe merkezindeki Sakarya Ortaokulu, Alaca İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Nedim Tuğaltay Anadolu Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. Akademisyenler, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onların bilim ve kariyer konularında bilgi edinmelerine katkı sağladı.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, okullarda farklı yüzlerle karşılaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Okul idarecileri ve öğretmenler arasındaki samimi atmosferi gözlemledik. Bu, öğrencilere de yansımış durumda. Gittiğimiz her köy okulu ayrı bir güzellikteydi. Öğretmenlerin öğrencilerle yaptıkları çalışmaları görmek bizi mutlu etti,” dedi.

coskulu-bir-gun-yasandi-1.jpg

Prof. Dr. Abdurrahman Asan, öğrencilere zamanı iyi kullanma, planlı çalışma, hedef belirleme konularında tavsiyelerde bulunarak, "hayatta minimum enerji maksimum entropi" kavramını anlattı. Liseli gençlerle korozyon hakkında konuşarak korozyonun sebeplerini ve korunma yollarını açıkladı.

Doç. Dr. Songül Özüm, nanoteknolojiye dayalı ürünlerden örnekler vererek öğrencilerle nanobilim üzerine sohbet etti. “Yeni hayatlara dokunma fırsatı sunan bu tür etkinliklerde, yeni tecrübeler ve hikayelere şahit oluyorum,” diye belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Gülden Asan, etkinliklerin kendisine huzur verdiğini ifade ederek, “Bu etkinlikte çocuklarla buluşmak çok keyifliydi. Her şeyin spontane ve doğal gelişmesi oldukça güzeldi,” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Yasin Gökhan, öğrencilere öncü bilim insanlarından bahsederek onların bilime ilgisini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Akademisyenler, gittikleri okullara gönüllüler aracılığıyla temin edilen kitapları hediye ettiler. Köy okulu müdürleri, akademisyenlerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, daha geniş zamanlarda yeniden misafir etmek istediklerini ifade ettiler.

Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çaylak, akademisyenlerin öğrenci ve öğretmenlerle buluşmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bilime ve kariyere dair konuların etkileşimli bir anlatımla ele alınmasından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.