Yiğitler diyarı Yozgat'ın yeni neferleri! Her detay paylaşıldı

Yiğitler diyarı Yozgat'ın yeni neferleri! Her detay paylaşıldı
2024-2025 eğitim-öğretim yılına yeni başlayan öğrencilerin üniversiteye uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla Yozgat Bozok Üniversitesi’nde oryantasyon programı düzenlendi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılına yeni başlayan öğrencilerin üniversiteye uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla Yozgat Bozok Üniversitesi’nde oryantasyon programı düzenlendi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, üniversitenin yapısını, sosyal ve kültürel olanaklarını tanıtmayı hedefledi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından üniversitenin tanıtım filmi izlendi. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, açılış konuşmasında, yeni öğrencileri Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine katıldıkları için tebrik ederek, “Bu uzun yolculuğun ilk adımını burada atıyorsunuz. Attığınız her adımda yanınızda olacağız. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak sizi hedeflerinize ulaştırmak için elimizden gelen desteği sağlayacağız.” dedi.

oryantasyon-programi-duzenlendi5.jpg

Rektör Yaşar, üniversite hayatının sadece akademik bilgi sunmakla kalmadığını, aynı zamanda kişisel gelişime de büyük katkı sağladığını vurguladı. “Hedefimiz, öğrencilerimizin teorik bilgiye ek olarak pratik deneyim kazanmalarını, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerini ve küresel bir bakış açısına sahip olmalarını sağlamaktır.” diyen Yaşar, üniversitenin bu yönde önemli projelere imza attığını belirtti. Ayrıca, üniversitenin sunduğu sosyal, fiziki ve teknolojik olanakların, öğrencilerin dünya çapında fark yaratacak projelere imza atmaları için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

oryantasyon-programi-duzenlendi2.jpg

Yaşar, Türkiye Yüzyılı vizyonuna dikkat çekerek, “Sizler, ülkemizin geleceği ve umudusunuz. Teknoloji, bilim ve inovasyona hızla adapte olabilen bir toplumun temsilcileri olarak güçlü bir sesle ‘Biz de buradayız’ diyorsunuz. Üniversite olarak bu sürecin her aşamasında yanınızda olacağız,” dedi. Ayrıca, kampüste öğrenci odaklı projelere ağırlık verdiklerini belirten Rektör, yeni sosyal ve kültürel alanların yakında hizmete gireceği bilgisini paylaştı.

Programın devamında, üniversitenin farklı birimleri öğrencilere eğitim süreçleri hakkında bilgilendirme sunumları yaptı. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Kariyer Merkezi tarafından hazırlanan slaytlarla, öğrencilerin merak ettiği akademik konular ele alındı. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’nün Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele Şubeleri de öğrencilere madde bağımlılığı, siber dolandırıcılık ve aile içi şiddet gibi konularda uyarılarda bulundu.

oryantasyon-programi-duzenlendi.jpg

Oryantasyon programı, Bozok Üniversitesi’nin öğrenci topluluklarının fuaye alanında yaptığı kulüp bilgilendirmeleri ile sona erdi. Yeni öğrenciler, çeşitli öğrenci topluluklarına katılım konusunda bilgilendirildi ve kampüs hayatına hızlı bir giriş yaptı.

Bozok Üniversitesi, öğrencilere hem akademik hem de sosyal anlamda geniş bir yelpazede fırsatlar sunarak, onları mesleki bilgi ve becerilerle donatmayı hedefliyor. Üniversite, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrenci odaklı çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.