Yiğitler diyarı Yozgat'ı bir kez daha gururlandırdı! İyiliğin de şampiyonu oldu

Yiğitler diyarı Yozgat'ı bir kez daha gururlandırdı! İyiliğin de şampiyonu oldu
Yozgat'ın gururu ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, iyilik ve kardeşlik çağrısında bulunarak Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen kurban organizasyonuna destek veriyor.

Yozgat'ın gururu ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, iyilik ve kardeşlik çağrısında bulunarak Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen kurban organizasyonuna destek veriyor.

Kayaalp, geçtiğimiz yıl deprem bölgesindeki yardım çalışmalarına bizzat katıldığını ve yurt içi ile yurt dışında vakfın farklı yardım faaliyetlerinde gönüllü olarak yer aldığını belirtti. Bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı'nın Türkiye ve Filistin başta olmak üzere dünya genelindeki yardım faaliyetlerini desteklediğini vurguladı.

Kayaalp, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak geçen yıl deprem bölgesinde yardım çalışmalarına bizzat katıldım. Daha önce de yurt içinde ve yurt dışında vakfın bir çok yardım faaliyetinde gönüllü olarak yer aldım. Her yıl olduğu gibi bu sene de Türkiye Diyanet Vakfı başta ülkemiz ve Filistin olmak üzere dünyanın dört bir yanına milletimizin kurban emanetini ulaştırıyor. Haydi sen de bu kardeşlik seferberliğine katıl. Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş.”

Kayaalp'in bu çağrısı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın insanlık ve yardımlaşma misyonunu vurguluyor. Vakıf, her yıl binlerce ihtiyaç sahibine yardım elini uzatarak, toplumsal dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendiriyor. Bu çağrıya uyarak, vatandaşlar da kendilerine düşen yardımı yaparak bu seferberliğe destek olabilirler.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, kurban bağışlarının başta Filistin ve deprem bölgesi olmak üzere 77 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. Turan, kurban kesebilir durumda olan tüm vatandaşların bu müstesna ibadeti en doğru usulle ve en güvenli şekilde yerine getirebilmeleri için tüm imkanlarıyla çalıştıklarını kaydederek şöyle devam etti:

“Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşamasını titizlikle takip etmektedir. Kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve Vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır.”

Bu yıl vekaletle kurban kesim hisse bedelinin yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Turan, bağış kanallarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Hayırseverlerimiz, ‘tdv.org’ ve ‘bagis.tdv.org’ adreslerinden online bağış ve TDV mobil bağış uygulamamızdan kurban bağışında bulunabilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da bağışta bulunabilirler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilirler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.