Yiğitler diyarı Yozgat mazlumun yanında! Tepkiler çığ gibi büyüyor

Yiğitler diyarı Yozgat mazlumun yanında! Tepkiler çığ gibi büyüyor
Yozgat’ta geniş bir katılım ile düzenlenen yürüyüşte vatandaşlar, İsrail'in Refah kentindeki Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıyı protesto etti.

Yozgat’ta geniş bir katılım ile düzenlenen yürüyüşte vatandaşlar, İsrail'in Refah kentindeki Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıyı protesto etti. Yozgat’ta öğrenciler, vatandaşlar ve Yedi Hilal Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş, büyük bir coşkuyla yapıldı.

Akşam namazı sonrasında Çapanoğlu Camii'nde toplanan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında “Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “Yozgat’tan Gazze'ye direnişe bin selam” sloganları atan vatandaşlar, tekbir getirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda grup adına açıklama yapan Yozgat Bozok Üniversitesi 3. sınıf Tıp Fakültesi öğrencisi Şule Meryem Abak, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Abak, “Katil siyonistler güvenli bölgeleri vurarak insanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştiriyor. İzzetli Aksa Tufanı mücadelesinin başarılı operasyonları ile azgınlaşan İsrail rejimi, 2 milyon insanın sıkıştığı Refah topraklarına yeni bir katliam için girdi. Soykırım amacıyla sivil Filistin halkını küçük bir bölgeye sıkıştırdı. İşgalci İsrail, insanlık tarihi boyunca görülen en aşağılık terör yapılanması olduğunu bir kez daha ifşa etmiştir. Terör devleti İsrail, cephede mücahit Hamas’a karşı alamadığı zaferi evlerini yıktığı ve çadırlarda kalmalarına sebep olduğu sivil Filistin halkına zulmederek göstereceğini zannetmektedir. Lanetli İsrail cepheden kaçıp sivilleri hedef alıyor. Lanetli İsrail, firavunu kıskandıracak bir arsızlıkla çocukları hedef alıyor” şeklinde konuştu.

Abak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sesimizi her geçen gün daha da yükseltelim. Alışmayalım, eylemleri artıralım. Boykotu sürdürelim. Zalimin yanında duranları ve hatta susanları hep beraber ifşa edelim. Gündemimizi değiştirmeyelim, Filistin’i her ortamda temsil edelim. Rabbimizden af dileyip, onun göndereceği görünen-görünmeyen tüm ebabiller için dua edelim.”

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, Filistin'e olan desteklerini ve İsrail’e karşı olan tepkilerini güçlü bir şekilde ifade ederken, barış ve adalet çağrısında bulundular. Yapılan açıklamalar ve atılan sloganlarla, Filistin davasının her zaman yanında olduklarını belirttiler. Yozgat halkı, bu tür protestolarla Filistin halkının yaşadığı zulmü dünya kamuoyuna duyurmaya devam edeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.