Yiğitler diyarı Yozgat kurbanını paylaşıyor kardeşleriyle yakınlaşıyor

Yiğitler diyarı Yozgat kurbanını paylaşıyor kardeşleriyle yakınlaşıyor
Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 2024 yılı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 2024 yılı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen faaliyetleri anlatan Gülden, vekaletle kurban kesimleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

İl Müftüsü Gülden, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yarım asra yakın süredir milletin iyilik temsilcisi olarak faaliyet gösterdiğini belirtti. Bu Kurban Bayramı'nda da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini Filistin başta olmak üzere mazlum ve mağdur coğrafyalara taşıyacaklarını vurguladı. Bu yıl, Vakıf, 81 il ve 922 ilçe başta olmak üzere 82 ülke ve 318 bölgeye milletimizin kurban emanetlerini ulaştıracak.

kurban.png

Gülden, Filistin’de aylardır süren savaşa dikkat çekerek, “Oradaki kardeşlerimize halkımızı gerek camilerden gerek diğer kanallardan hayra davet ettik. İlimizden ciddi rakamlar bu yolla Filistinli kardeşlerimize destek olarak gitti. İl genelinde Türkiye Diyanet Vakfımızın hesaplarına Filistin’deki zulüm süreci başladığından bu yana sadece resmi kanallardan bizim hesaplarımıza ve Diyanet Vakfı hesaplarına aktarılan ücretler var. Vekaletle kurban kesecek vatandaşlarımızın Filistin kaydını da düşerek vekaletlerini bu yönde vermelerini istiyorum” dedi.

1-3-1.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaletle kurban kesiminin her aşamasının büyük bir hassasiyetle takip edildiğini ve İslami usullere uygun olarak kesildiğini belirten Gülden, vekalet sahiplerinin kurbanlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Gülden, “Vekaletle kesilen kurbanların bir bölümü ilimiz ve Türkiye içerisinde ihtiyaç sahipleri, hafızlık eğitimi alan ve mali imkânları düşük olan çocuklar için harcanıyor. Bu öğrencilerimiz için kesilen kurbanların bir bölümü de pay olarak hafızlık Kur’an kurslarına dağıtılıyor” dedi.

1993 yılından beri Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenlediklerini belirten Gülden, “TDV olarak kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile 'dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet' şiarıyla Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenliyoruz. 2023 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 745 bin 535 hisse kurban, yurt içinde 79 il, yurt dışında 47 ülke 280 bölgede bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırıldı” dedi.

2023-tdv-kurban-yurtici-5-1.jpg

TDV’nin güvenilir bir kurum olarak hayırseverlerin vekâlet verdikleri kurbanları dini usullere uygun şekilde kestiğini ve Türkiye ile dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirten Gülden, “Bunun için organizasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı, vakıf personeli, uluslararası öğrencilerimiz ile TDV gönüllüleri yer alıyor” şeklinde konuştu.

TDV’nin 49 yıllık tecrübesi, deneyimli kadrosu ve üstlendiği sorumluluk bilinciyle vekaletle kurban kesimi konusunda örnek teşkil ettiğini vurgulayan Gülden, “Vekaleti alınan kurbanlar, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek; hayırsever milletimizin emanetleri yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığımız ve TDV güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak 2024 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirledik” ifadelerini kullandı.

1-4-1.jpg

Vatandaşların online bağış yapabilmelerinin yanı sıra, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da kurban bağışlarını yapabileceklerini belirten Gülden, “Vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler” dedi.

Ayrıca, Çapanoğlu Büyük Cami ve Lise Caddesi PTT önünde kurulan bağış stantları hakkında bilgi veren Gülden, “Vatandaşlarımızın kolaylıkla yapabilmeleri için iki ayrı yerde bağış stantlarımız kuruldu. Bu stantlarımız sabah 10’da başlayıp akşam 6’ya kadar görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız tarafından vatandaşlarımızın vekaletle kurban hizmetlerine cevap verecekler” dedi.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Yozgatlı vatandaşları vekaletle kurban hizmetine katılmaya davet ederek, TDV'nin güvenilirliği ve bu hizmetin önemine vurgu yaptı. Kurban bağışlarının, başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılacağını belirten Gülden, hayırseverlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.