Yiğitler diyarı Yozgat bayrama hazır!

Yiğitler diyarı Yozgat bayrama hazır!
Yozgat, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde güvenlik ve bayram tedbirlerini görüşmek üzere Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi.

Yozgat, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde güvenlik ve bayram tedbirlerini görüşmek üzere Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Valilik makam toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Nejdat Özcan, sivil toplum kuruluşları başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Vali Özkan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda her ay düzenlenen bu toplantıların önemine değinerek, “İlimizin huzuruna huzur katmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi. Özkan, Kurban Bayramı, okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla birlikte trafik ve güvenlik tedbirlerinin sıkılaştırıldığını belirtti.

Vali Özkan, “Kurban Bayramı dolayısıyla ilimize yurtdışından ve diğer illerden gelecek olan vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla trafik tedbirlerimizi artırdık. Transit trafik akışının yoğun olduğu bir coğrafyada bulunmamız sebebiyle kritik kavşak ve noktalarda önlemlerimizi aldık” diye konuştu. Özkan, bayramın kavuşma ve barışma vesilesi olduğunu ancak artan trafik kazaları nedeniyle acıya dönüşebildiğini hatırlattı.

Vali Özkan, bayram boyunca güvenlik güçlerinin 24 saat sahada olacağını belirterek, “Trafik tedbirleri kapsamında seçtiğimiz noktalar ve kavşaklarda kesintisiz radar uygulamaları yapılacak. Vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını ve emniyet kemerlerini takmalarını rica ediyoruz” dedi.

Toplantıda, orman yangınlarına karşı alınan tedbirler de gündeme geldi. Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte orman yangınları öncelikli gündemimizde. Geçtiğimiz günlerde orman yangınlarını önlemek için alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaşmıştık. İnsan kaynaklı yangınların önüne geçmek için kontrollü piknik alanları dışında ateşli piknik yapılmaması ve anız yakılmaması konularında vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yozgat’ın huzur kenti olarak öne çıktığını vurgulayan Özkan, “Emniyet ve jandarma ekiplerimiz parklarda, sosyal alanlarda ve piknik yerlerinde 24 saat görev yapacak. İl merkezindeki hatalı parklar ve engelli park yerlerinin kullanımı konusunda da vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi. Ayrıca, susturucusu sökülmüş motosikletler ve araçlarla trafiğe çıkan gençlerin huzuru bozduğunu belirten Özkan, gençlere bu tür davranışlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Son olarak, siber dolandırıcılık konusuna değinen Vali Özkan, “Sahte banka hesapları ve web sayfaları üzerinden yapılan dolandırıcılık olayları arttı. Vatandaşlarımız, bu tür durumlarla karşılaştıklarında 112’ye, emniyet ve jandarma ekiplerine başvurmalıdır” dedi.

Yozgat Valiliği, Kurban Bayramı süresince tüm tedbirlerin titizlikle uygulanacağını belirterek, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.