Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Yozgat'ı örnek gösterdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Yozgat'ı örnek gösterdi
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri’de yaptığı ziyaretler sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri’de yaptığı ziyaretler sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, sokak hayvanları konusunda merhametli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini vurgularken, Yozgat Belediyesi’nin “Evcil Kent” projesini örnek gösterdi.

Erbakan, sokak hayvanlarının toplatılıp öldürülmesi yerine, kısırlaştırılarak en iyi şartlarda yaşamalarının sağlanması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili, “Sokaklarda başıboş hayvan kalmasın istiyoruz. Ancak bu hayvanların hayatlarına son vermek yerine, onları en modern alanlarda yaşatalım. Yozgat Belediyemiz, ‘Evcil Kent’ adı altında böyle bir proje başlattı. Hayvanları kısırlaştırıp, veterinerlerin gözetiminde en iyi şartlarda yaşamalarını sağlamalıyız” dedi.

Erbakan, sokak hayvanlarıyla ilgili yaklaşımını Peygamberimizin hadis-i şerifine dayandırarak açıkladı. “Peygamberimiz, 'Merhamet etmeyene merhamet edilmez' buyuruyor. İnancımızın temeli, bütün mahlukata şefkat ve merhamettir. Sokak hayvanlarının toplanması gerektiğini kabul ediyoruz, ancak bu hayvanların hayatına son verilmesini kesinlikle reddediyoruz. Onların en iyi şartlarda yaşamaları için gerekli adımları atmalıyız” diye konuştu.

Erbakan, sokak hayvanlarının bakımı için gerekli kaynakların sağlanması gerektiğini ifade etti. “Kamuda yüksek maaş alan müdürlerimiz maaşlarından biraz feragat etsin. İmtiyazlı holdinglere sağlanan vergi muafiyetlerini azaltarak bu hayvanlara kaynak oluşturabiliriz. Bu kadar israf ve faiz varken, bu hayvanları yaşatacak kadar paramızın olmaması kabul edilemez” dedi.

Erbakan, Filistin'de yaşananlara da değinerek, 2 milyar Müslüman’ın bu vahşeti film izler gibi izlediğini belirtti. “Siyonist terör devleti ve rejimi tarafından gerçekleştirilen katliamlar gündemin önemli maddesidir. Rahmetli Erbakan hocamız yıllarca Siyonizm’in nasıl bir mikrop olduğunu anlattı. Bugün Gazze ve Refah'ta bunu çok açık bir şekilde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın Amerika’ya yönelik eleştirilerini destekleyen Erbakan, İncirlik Üssü ve Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması gerektiğini savundu. “Bu katliama destek veren Amerika’nın İncirlik Üssü’nü kapatalım. Cumhurbaşkanı İsrail’e tepki gösteriyor, öyleyse Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü de kapatalım. Tarihin en büyük soykırımı yaşanırken elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Erbakan, konuşmasının ardından AK Parti’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen yeni üyelerine parti rozetlerini taktı. Bu önemli geçişin ardından Yeniden Refah Partisi’nin büyüme ve güçlenme yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi’nin sokak hayvanlarına ve Filistin konusuna ilişkin sergilediği bu duyarlı yaklaşım, partinin sosyal ve siyasi gündemdeki yerini güçlendirdi. Fatih Erbakan’ın merhamet ve adalet temelli politikaları, geniş kitlelerce takdir topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.