Vali Özkan tek tek açıkladı! Yozgat'ta neler oluyor?

Vali Özkan tek tek açıkladı! Yozgat'ta neler oluyor?
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat İl Özel İdaresi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat İl Özel İdaresi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basının toplumsal dengeyi sağlama ve kamuoyunu bilgilendirme görevine dikkat çeken Vali Özkan, basın mensuplarının desteğiyle il genelinde yaşanan olaylara dair fikir sahibi olduklarını belirtti.

"Basın 4. Güç Olarak Bizlere Destek Veriyor"

Vali Özkan, gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, "Basın mensupları olarak sizler ve bizler, toplumsal dengeyi sağlamak ve toplumu bilgilendirmek üzere sahada görev alıyoruz. 9 aylık görev sürem boyunca seçimleri, dini bayramları ve özel günleri hep birlikte geçirdik. Hemşehrilerimizin dualarıyla yolumuza devam ediyoruz" dedi. Özkan, bu yıl Yozgat İl Özel İdaresi ile birlikte 300 milyon TL'nin üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki dönemde yatırımların 500 milyon TL'ye ulaşacağını vurguladı.

Bozokspor ve Bozok Şehir Stadyumu Çalışmaları

Vali Özkan, 3. lige yükselen Yozgat Bozokspor ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Bozokspor'un 3. lige çıkması bizleri gururlandırıyor. Yeni yönetimle yoluna devam edecek olan Bozokspor için milletvekillerimiz ve spor kulüpleriyle istişare halindeyiz" dedi. Bozok Şehir Stadyumu'nun inşaat çalışmalarına da değinen Özkan, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor. Yeni maliyet hesaplamaları yapılıyor. Önümüzdeki yıl stadyumun tamamlanmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Turizm ve Otopark Sorunları

Yozgat'ta turizmin önemine dikkat çeken Vali Özkan, "Sarıkaya Roma Hamamı ve Kazankaya Kanyonu gibi turistik yerlerde çalışmalar devam ediyor. Kazankaya Kanyonu'nun turizme kazandırılması için adımlar atıyoruz. Ayrıca, Çamlık ve Spor Vadisi projelerinin de hızla tamamlanması gerekiyor" dedi. Otopark sorununa da değinen Vali Özkan, "Yozgat'ta trafiğin akışını sağlamak için ceza kesmek zorunda kalıyoruz. Otopark düzeni konusunda belediyemizle çözüm üretmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aquapark ve Bozok Organize Sanayi Bölgesi

Vali Özkan, Aquapark'ın belediyeden İl Özel İdaresi'ne devredildiğini belirterek, "Aquapark'ı konaklamalı bir tesis haline getirmeyi planlıyoruz" dedi. Bozok Organize Sanayi Bölgesi'nde de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Özkan, "12 yatırımcıyla sözleşme imzaladık. Küçük sanayi sitesini bu bölgeye taşımak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde 500 iş yeri bu bölgeye taşınacak" şeklinde konuştu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, basın toplantısında yaptığı açıklamalarla Yozgat'ta gerçekleştirilen ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Özkan, Yozgat'ın gelişimi ve vatandaşların refahı için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.