Uzun süredir takip ediliyordu! Yozgat'ta iki adrese eş zamanlı operasyon yapıldı

Uzun süredir takip ediliyordu! Yozgat'ta iki adrese eş zamanlı operasyon yapıldı
KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak tütün ve tütün mamulleri satışı yapan kişilere yönelik uzun süredir yürüttükleri çalışmaların sonucunda, belirlenen iki adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, kaçak tütün ve tütün mamulleri satışı yapan şahıslara yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında binlerce kaçak ürün ele geçirilirken, olayla ilgili iki kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Eş Zamanlı Operasyon

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak tütün ve tütün mamulleri satışı yapan kişilere yönelik uzun süredir yürüttükleri çalışmaların sonucunda, belirlenen iki adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan baskınlarda, 1 adet sigara sarma makinesi, 90 bin adet kaçak boş makaron, 27 bin 562 gram kaçak kıyılmış tütün, 70 bin 360 adet kaçak doldurulmuş makaron, 60 paket kaçak sigara, 5.5 kilogram kaçak nargile tütünü, 50 kilogram kaçak nargile kömürü ve 50 adet kaçak vozol likiti ele geçirildi.

operasyon-duzenlendi.jpg

Operasyon hakkında açıklama yapan yetkililer, kaçak tütün ve tütün mamulleri satışı yapan şahıslara yönelik mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada, “Yozgat KOM Şube Müdürlüğü olarak ilimizde kaçak tütün ve tütün mamulleri satışı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 1 ikamet ve 1 işyeri olmak üzere toplamda 2 adreste eş zamanlı olarak yapılan aramalarda, 1 adet sigara sarma makinesi, 90 bin adet kaçak boş makaron, 27 bin 562 gram kaçak kıyılmış tütün, 70 bin 360 adet kaçak doldurulmuş makaron, 60 paket kaçak sigara, 5.5 kilogram kaçak nargile tütünü, 50 kilogram kaçak nargile kömürü ve 50 adet kaçak vozol likiti ele geçirilmiştir. Y.İ. ve F.İ. isimli şahıslar hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem başlatılmıştır” denildi.

Ele geçirilen ürünlerin piyasa değeri oldukça yüksek olup, bu tür kaçakçılık faaliyetlerinin devletin vergi kaybına yol açtığı ve halk sağlığını tehdit ettiği vurgulandı. Özellikle kaçak tütün ve tütün mamullerinin içerdiği zararlı maddeler nedeniyle tüketicilerin ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabileceği ifade edildi.

Yozgat KOM Şube Müdürlüğü, kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelesini aralıksız sürdüreceğini ve vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Yetkililer, kaçakçılık ile mücadelede vatandaşların da desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, şüpheli durumların hemen emniyet birimlerine bildirilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.