Türkiye'yi ayağa kaldıran bebek cinayetleriyle ilgili Yozgatlı isim harekete geçti

Türkiye'yi ayağa kaldıran bebek cinayetleriyle ilgili Yozgatlı isim harekete geçti
İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, son günlerde kamuoyunu derinden sarsan bebek cinayetleriyle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, son günlerde kamuoyunu derinden sarsan bebek cinayetleriyle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu. Zorlu, Türkiye’nin sağlık sisteminde yaşanan istismarların derinlemesine araştırılması gerektiğini vurguladı.

Organize Suç Çeteleri Tehdit Ediyor

Zorlu, yaptığı açıklamada, bebek cinayetlerinin işlendiği ve yenidoğanların hedef alındığı organize suç çetelerinin faaliyetlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti. “Bu korkunç olaylar, hastaneler ve sağlık sisteminin istismar edilerek oluşturulan insanlık dışı bir çete ile ilişkilidir” dedi.

Bebeklerin sağlık durumlarının olduğundan daha ağır gösterilerek anlaşmalı hastanelere sevk edildiğini belirten Zorlu, bu süreçte 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ile iş birliği yapıldığını aktardı. “Hastane sahipleri ve başhekimleri, maddi çıkar elde etme amacıyla, bebeklerin tedavi giderlerini 3-4 kat artırmakta ve yenidoğan bakım ünitelerini adeta ticarethane gibi kullanmaktadırlar” dedi.

Tedavi ve Hayat İhlalleri

Zorlu, tıbbi yöntemlere uyulmadığı için bebeklerin enfeksiyon kapma riski ile karşı karşıya kaldığını ve bazı bebeklerin gerekli tıbbi tetkik yapılmadan 'bilerek' ölüme terk edildiği iddialarının büyük endişe yarattığını kaydetti.

Ayrıca, bu süreçte bir devlet savcısının ölümle tehdit edildiğini ve 494 sayfalık bir iddianamenin hazırlandığını da belirtti. Zorlu, şüpheli bebek ölümlerinin tespit edildiğini vurguladı.

Araştırma Komisyonu Talebi

Zorlu, TBMM’de derhal bir Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini ifade ederek, “Bu tür olayların önlenmesi ve benzer suçların açığa çıkarılması amacıyla acil adımlar atılmalıdır. Gereği yapılmadığı takdirde, sağlık sistemindeki bu tür istismarların devam edeceği kaygısını taşıyoruz” dedi.

Zorlu, TBMM’ye sunduğu önergesinde, “Son dönemde basına yansıyan yenidoğan bebekleri hedef alan organize bir suç çetesi, hastaneleri ve sağlık sistemini istismar ederek insanlık dışı eylemler gerçekleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

Sorumluların Adalet Önüne Çıkması Gerekiyor

Yaşananların aydınlatılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması gerektiğini belirten Zorlu, “Bu vahim olayların tüm boyutlarıyla aydınlatılması, sağlık sistemindeki benzer istismarların önlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98. İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz” diyerek önergesinin önemine dikkat çekti.

Zorlu'nun bu girişimi, kamuoyunda büyük bir dikkat ve merak uyandırdı. TBMM’de yapılacak çalışmaların, bebek cinayetlerinin ve sağlık sistemindeki istismarların önlenmesine yönelik umut vaat etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.