Türkiye Diyanet Vakfı hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 35 milyon kişiye bayram sevinci yaşattı

Türkiye Diyanet Vakfı hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 35 milyon kişiye bayram sevinci yaşattı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu çerçevesinde hayırseverlerin destekleriyle Türkiye ve 78 ülkede 35 milyona yakın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu çerçevesinde hayırseverlerin destekleriyle Türkiye ve 78 ülkede 35 milyona yakın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içinde yürütülen “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temalı organizasyon kapsamında 81 il ve 922 ilçede, yurt dışında ise 78 ülke 348 bölgede toplamda 747 bin 052 hisse kurban kesildi. Bu kurbanlar, 34 milyon 737 bin 918 kişiye ulaştırıldı.

tdv-kurban-yardim-12.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, vakfın yarım asra yaklaşan yardım faaliyetleriyle Türk milletinin iyilik temsilcisi olduğunu belirtti. Turan, hayırseverlerin destekleriyle 31 yıldır düzenlenen kurban kesim organizasyonunun bu yıl da başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. “Bu Kurban Bayramı’nda, başta ülkemiz ve Filistin olmak üzere dünyanın dört bir yanında Vakfımızın mavi yelekli iyilik erleri, emanetleri gerçek sahiplerine gece gündüz demeden, titizlikle ulaştırdı” dedi.

tdv-kurban-yardim-18.jpg

Filistin’e 1 Milyon 50 Bin Kurban Eti

Genel Müdür İzani Turan, bu yıl Filistin’de yaşanan olaylardan dolayı ayrı bir üzüntü duyduklarını belirtti. Türk milletinin Filistin’e yönelik teveccühüyle 1 milyon 50 bin Filistinli kardeşimize kurban eti ulaştırıldığını söyledi. Turan, “Ekiplerimiz kurbanlıkları Mısır ve Lübnan’da keserek hazırladı. Filistin’deki kardeşlerimize etleri ulaştırmaya başladık. Ayrıca Mısır ve Lübnan’da soğuk hava depoları kiraladık, ilk aşamada ulaştıramadığımız etleri burada muhafaza ediyoruz ve imkan buldukça Filistinli kardeşlerimize ulaştırıyoruz” dedi.

tdv-kurban-yardim-19.jpg

İslami usullere uygun olarak kurban kesimine büyük önem verdiklerini vurgulayan Turan, “Vekalet yoluyla Vakfımıza emanet edilen kurban hisselerini, görevli ve gönüllülerimiz en ufak bir şüpheye mahal vermeden, vekalet veren vatandaşlarımızın isimlerini tek tek okuyarak kesim yaptı” diye konuştu.

Kurban Etleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıldı

Turan, yurt içi ve yurt dışında kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin paketlenerek ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ve mağdurlara dağıtıldığını belirtti. Kurban etinin yanı sıra Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağından oluşan çeşitli hediyelerin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Yurt dışında Türk bayrağına büyük sevgi gösterildiğini belirten Turan, “Görevli ve gönüllü arkadaşlarımız, Türk bayrağını gören kişilerin duaya durduğunu, bayrağımızı öptüğünü, yüzlerinde mutluluk ve umut yeşerdiğini gururla anlatıyor” dedi.

tdv-kurban-yardim-17.jpg

1993’ten Bu Yana 5 Milyon 409 Bin 310 Hisse Kurban

Türkiye Diyanet Vakfı’na 1993 yılından bu yana hayırseverlerce toplam 5 milyon 409 bin 310 hisse kurban emanet edildiğini belirten Turan, organizasyona destek veren herkese teşekkür etti. “Aziz milletimizin bizlere emanet ettiği kurban vekaletleriyle Kurban Bayramı, dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlar için daha anlamlı hale geliyor. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, hilalin kuşattığı dünyayı iyilikle sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı, bakanlar, milletvekilleri, yerel yöneticiler, sanatçılar, Diyanet teşkilatı mensupları ve yurt içi ile yurt dışındaki hayırseverlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.