Türkiye Diyanet Vakfı deprem bölgesine kardeşliği taşıyor! Bölgede yapılan çalışmalar göz dolduruyor

Türkiye Diyanet Vakfı deprem bölgesine kardeşliği taşıyor! Bölgede yapılan çalışmalar göz dolduruyor
Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Erbaş, Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi tarafından açılan TDV Güzel İşler Merkezi, İyilik Çarşısı ve Hz. Hatice (r.a.) Yatılı Kız Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

5.jpg

Valilik Ziyareti ile Başladı

Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Hatay programı, Hatay Valiliğine gerçekleştirdiği ziyaretle başladı. Erbaş, Hatay Valisi ile yaptığı görüşmenin ardından Antakya ilçesinde yer alan Müftü Ömer Faruk Bilgili Geçici Konaklama Merkezi’ne geçerek burada bulunan TDV Güzel İşler Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

4.jpg

TDV Güzel İşler Merkezi’ni İnceledi

Erbaş, TDV Güzel İşler Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren terzi atölyesi, kitap kafe ve üretim atölyesini gezdi. Burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Erbaş, emeği geçen personele teşekkür etti. Merkezdeki faaliyetlerin bölgedeki depremzedelere önemli katkılar sağladığını belirten Erbaş, özellikle gençlerin ve kadınların katılım gösterdiği projelerin önemine vurgu yaptı.

7.jpg

Depremzedelerle İyilik Çarşısı'nda Buluşma

Ziyaretin devamında İyilik Çarşısı’na da uğrayan Başkan Erbaş, burada depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Erbaş, depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap veren İyilik Çarşısı’nın önemine değinerek, hayırseverlerin katkılarıyla yürütülen çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Depremzedelerle kısa bir süre sohbet eden Erbaş, vatandaşların taleplerini dinledi.

Hz. Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursu’nu Ziyaret

Başkan Erbaş, ziyaret programı kapsamında Hz. Hatice (r.a.) Yatılı Kız Kur’an Kursu’nu da ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Erbaş, kursun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kur’an kurslarının genç nesillerin manevi gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu belirten Erbaş, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

İl Müftülüğüne Ziyaret

Son olarak Hatay İl Müftülüğünü ziyaret eden Erbaş, burada Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu ile görüştü. Müftülükte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Erbaş, Hatay’daki dini hizmetlerin toplumun manevi yaralarının sarılmasında kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.

6.jpg

Erbaş’a Üst Düzey Eşlik

Ziyaretlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman da Başkan Erbaş’a eşlik etti. Ziyaretler, bölgedeki hizmetlerin daha da geliştirilmesine yönelik önemli adımların atılacağının işareti olarak değerlendirildi.

Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Hatay’da gerçekleştirdiği bu ziyaretler, bölgedeki vatandaşlara moral kaynağı olurken, TDV’nin çalışmalarının bölgedeki iyileşme sürecine sağladığı katkılar da bir kez daha gözler önüne serildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.