Tüm Türkiye Yozgatlıların verdiği cevapları konuşacak! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı resmen yerin dibine soktular

Tüm Türkiye Yozgatlıların verdiği cevapları konuşacak! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı resmen yerin dibine soktular
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya hesabından Yozgat ve Konya’yı hedef alan paylaşımına tepkiler devam ediyor. Özcan'ın sözleri, özellikle Yozgatlı vatandaşlar tarafından eleştirildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya hesabından Yozgat ve Konya’yı hedef alan paylaşımına tepkiler devam ediyor. Özcan'ın sözleri, özellikle Yozgatlı vatandaşlar tarafından eleştirildi.

baskan-tanju-ozcandan-sert-pankart-uyarisi-cop-atan-terbiyesiz-ve-ahlaksidir-1727249981.webp

Tepkilere Neden Olan Paylaşım

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü!" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından ilgili firmaya ve araç sahibine 14.407 TL ceza tebligatı gönderildiğini belirten Özcan, "Ben sizin belediye başkanınıza benzemem. Türkiye’nin en temiz şehrini kimseye kirlettirmem" şeklinde konuşmuştu. Ancak, bu paylaşım özellikle Yozgatlı ve Konyalı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

tanju.jpg

Yozgatlılar Tepkilerini Dile Getirdi

İleri Gazetesi muhabirleri Yozgat'ta vatandaşlara bu iğrenç paylaşımı sordu. Yozgatlı vatandaşlar, Tanju Özcan’ın açıklamalarını haksız bulduklarını dile getirerek, memleketlerinin temizlik konusunda birçok şehirden daha iyi durumda olduğunu savundular.

“Yozgat’a Böyle Bir Yakıştırmayı Doğru Bulmuyorum”

Yozgatlı Meryem Çınar, Tanju Özcan’ın söylemlerine karşı çıkarken, bir belediye başkanına bu tarz ithamların yakışmadığını vurguladı: "Yozgat’a böyle bir yakıştırmayı doğru bulmuyorum. Aynı şekilde Bolu’ya da bu ithamda bulunsalar hoşuna gitmez. Her şehir kendi temizliğine dikkat eder ama Yozgat’ın ismi bu şekilde anılmamalı."

“Yozgat Çoğu Şehirden Daha Temiz”

Yozgat’ta öğrenci olan Reyhan Temel ise Özcan’ın paylaşımını yanlış bulduğunu ifade etti: "Yozgatlı değilim ama burada okuyorum. Yozgat, çoğu şehirden daha temiz. Bolu Belediye Başkanı’nın bu söylemi pek hoşuma gitmedi."

“Önce Kendilerine Baksınlar”

Yozgat’ta yaşayan Sefa isimli bir vatandaş ise çevre temizliği konusunda hassas olduğunu belirterek, “Ben içtiğim sigara izmaritini bile tenekesine atmaya dikkat ediyorum. Çöp kutusu bulamazsam elimde taşırım ve bulduğumda atarım. İnsan önce kendine bakmalı” şeklinde konuştu.

“Yozgat’a Gelip Sokakları Gezin”

Yozgatlı Yunus Akgün ise Tanju Özcan’ın Yozgat’ı görmeden böyle bir paylaşım yapmasını eleştirdi: "Siz hiç Yozgat’a gelip Yozgat’ın sokaklarını gezdiniz mi ki böyle bir imada bulunuyorsunuz? Biz sizi seviyoruz ama Yozgat’a pis demeniz size yakışmadı. Gelin, Yozgat’ı bir görün."

“Yozgat Diğer İllere Göre Temiz”

Yozgatlı Duygu Yeşil, Yozgat’ın temizlik konusunda diğer illere göre iyi durumda olduğunu savunarak, "Valla bilmiyorum neye dayanarak söyledi. Yozgat, diğer illere göre temiz. Öyle çok da pis değil" ifadelerini kullandı.

Tepkiler Devam Ediyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya paylaşımına gelen tepkiler sürerken, Yozgatlı vatandaşlar memleketlerinin temizlik açısından kötü gösterilmesini doğru bulmadıklarını dile getiriyor. Bu durumun şehirler arasında gerginliğe yol açmaması gerektiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.