Tüm dünya mazlumları için Yozgat'ta eller semaya açıldı

Tüm dünya mazlumları için Yozgat'ta eller semaya açıldı
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Gazze'de soykırıma uğrayan Filistinliler ve şehitler için dua edildi. Sarıkaya Merkez Yeni Tandoğan Camii'nde düzenlenen dua programında, Filistin halkı için barış ve huzur dilekleriyle dualar edildi.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, Gazze'de soykırıma uğrayan Filistinliler ve şehitler için dua edildi. Sarıkaya Merkez Yeni Tandoğan Camii'nde düzenlenen dua programında, Filistin halkı için barış ve huzur dilekleriyle dualar edildi. Programa hafız öğrencilerinin yanı sıra yoğun bir vatandaş katılımı oldu.

Müftülük tarafından yapılan açıklamada, "Filistin'de canlarını yitiren aziz şehitlerimizin ruhlarının şad olması, yaralananların şifa bulması ve tüm dünya mazlumlarının zalimlerin zulmünden kurtuluşu için dua ettik. Filistin başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükûnu için sabah namazında yurttaki bütün camilerimizde sabah namazı ve dua programı gerçekleştirildi" denildi.

gazze-ve-filistin-icin-dua-2.jpg

Sarıkaya Merkez Yeni Tandoğan Camii'nde hafız adayı öğrenciler Fetih suresini okuyarak, müezzinlik ve imamet görevini yerine getirdiler. Programda, "Rabbimiz! Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin hasmısın. Mahzun ve masum gönülleri her türlü zulüm, bela ve musibetten muhafaza eyle! Zulme uğrayan mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz bırakma! Ya Rabbi! Bugün Filistin, Gazze ve Refah başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, vatanları işgal edilen, camileri harap edilen, hakları ve hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle. Bizi de onlara yardımcı eyle, kardeşlerimize nusretinle zaferler nasip eyle Allah’ım. Birliğimizi ve beraberliğimizi, dirliğimizi ve muhabbetimizi daim eyle. İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harim-i ismetimizi çiğnetme. Mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirtme. Ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Allah’ım. Ya Rab! Miracın basamağı Mescid-i Aksa’yı korumayı, bu uğurda mücadele etmeyi yeryüzündeki bütün Müslümanlara nasip eyle. Ümmet-i Muhammed’e birlik ve beraberlik ihsan eyle Allah’ım. Evlerinden ve yurtlarından kovulan, öz vatanlarında garip kalan bütün mazlum Müslümanlara kurtuluş nasip eyle Allah’ım. Mazlumların umudu aziz milletimizi, gariplerin yurdu cennet vatanımızı her türlü tehlikeden koru Allah’ım. Rabbimiz! Sen bizim Mevla’mızsın, kâfirlere karşı bizlere yardım eyle, zalimlere karşı bizlere yardım eyle. Azgın topluluklara karşı bizlere yardım eyle. Yüce dinimiz İslam’a bizleri hizmetkâr eyle” ifadelerine yer verildi.

Namazın ardından hafız öğrencilere ve vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu. Sarıkaya halkı, düzenlenen bu anlamlı programla Filistin'deki kardeşlerine manevi destek verdi ve dualarını eksik etmedi. Müftülük, programın ardından vatandaşlara teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu tür programların devam edeceği belirtildi.

Sarıkaya’daki bu etkinlik, ilçenin dini ve toplumsal dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, düzenlenen bu programla hem ibadetlerini yerine getirdi hem de Filistin’deki mazlum kardeşlerine dua ederek destek oldular. İlçe halkının yoğun katılımı, Filistin’e olan duyarlılığın ve manevi desteğin ne denli güçlü olduğunu gösterdi. Bu tür organizasyonların, toplumun birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.