Tokat merkezli depremden Yozgat'taki camilerde etkilendi

Tokat merkezli depremden Yozgat'taki camilerde etkilendi
Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Tokat Sulusaray merkezli yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Kadışehri'de hasar gören camilerde incelemelerde bulundu.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Tokat Sulusaray merkezli yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Kadışehri'de hasar gören camilerde incelemelerde bulundu. İlçe Müftülüğünü ziyaret eden Gülden, Gümüşsuyu, Elmalıçiftliği köyleri ve Halıköy kasabasındaki hasarlı camileri de kontrol etti.

Müftü Gülden, ziyaretler kapsamında Seyhan, Yelten, Dikme, Söğüt ve Ovacık köylerini de gezdi. Burada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Gülden, özellikle çocuklara çikolata dağıtarak moral vermeye çalıştı.

deprem-bolgesini-ziyaret-etti3.jpg

Salmanfakılı köyü de ziyaretler listesinde olan Müftü Gülden, cuma namazı öncesi köy camisinde bir sohbet gerçekleştirdi. Konuşmasında "Ebedi hayat ahiret yurdu" temasına değinen Gülden, Gazze ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulme dikkat çekerek dualarını iletti.

Cuma namazını da köy halkıyla birlikte kılan İl Müftüsü Ali Gülden, namaz sonrasında köylülerle sohbet etti. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Salmanfakılı köyü sakinleri, Müftü Gülden'e teşekkürlerini iletti.

Bu zorlu süreçte toplumun moralini yüksek tutmaya çalışan Müftü Ali Gülden'in, depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik yapılacak yardımlar konusunda da duyarlılık gösterdiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.