Teknolojinin kalbi Yozgat'ta atıyor
Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından düzenlenen Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, büyük bir katılımla başladı. 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan sempozyumda, endüstri 5.0, yapay zekâ ve dijitalleşme konuları ele alınacak. Etkinlikte, yurtiçi ve yurtdışından 32 üniversiteden gelen 120’ye yakın akademisyen, 19 farklı oturumda bildiriler sunacak.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılış programına, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, fakülte dekanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, etkinliğin amacı ve kapsamı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, “Yapay zekâ ve dijitalleşme, insanlık tarihindeki en heyecan verici ve hızlı dönüşümlerden biridir. Bu alanlar sadece iş dünyasını değil, aynı zamanda sosyo-kültürel ve ekonomik yapımızı da dönüştürmektedir. Yapay zekâ ve dijitalleşme, insanlar ve makineler arasında yeni bir iş birliği çağı başlatmıştır. Bu sempozyum, insanlığın bu yeni ortamda nasıl bir rol üstleneceğini ve bu işbirliğinin nasıl en verimli şekilde yönetileceğini tartışmak için önemli bir fırsat sunacaktır” dedi.
Rektör ve Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Evren Yaşar da konuşmasında, üniversitenin yeni dünya düzenine uygun bir vizyonla birçok girişimi başlattığını vurguladı. Prof. Dr. Yaşar, “Otomasyon ve verimlilik çağında insan odaklı teknolojik evrimler sonucu yapay zeka kullanımına yönelik çalışmalara destek veriyoruz. YOBÜ Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu da bu amaç doğrultusunda düzenlenmiştir” diye konuştu.
Rektör Yaşar, üniversitenin ev sahipliğinde yakın zamanda gerçekleştirilen Ortopedi ve Travmatoloji’de Yapay Zeka Sempozyumu’nu örnek göstererek, “Orta Anadolu özelinde dijitalleşme ve yapay zekâ konularında önemli çıkarımlar yaparak Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında Yozgat Bozok Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) akreditasyonunu alan 70 üniversiteden biridir. Yeni dünya düzeninde artık proje esaslı üniversiteler ön planda olacak. Biz de üniversite yönetimi olarak çağın gerekliliklerine uyum sağlayabilmek, ürün ve katma değer yaratabilmek için proje odaklı çalışıyoruz. Teknolojiyi, yapay zekayı ve bu alandaki trendleri takip ederek eğitim süreçlerimize entegre etmeye özen gösteriyoruz. Bu sempozyumun çıktılarının ufkumuzu geliştireceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Korkmaz’ın moderatörlüğünde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Gürkan Yüksel ve Kayseri Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Akif Bülbül’ün konuşmacı olarak katıldığı Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu konulu panele geçildi.
Panelin sonunda, Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar, YOBÜ Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu’na katkı sağlayan dış paydaşlara teşekkür plaketi takdim etti. Toplam üç gün sürecek sempozyumda, yapay zeka alanındaki son gelişmeler, gelecekteki trendler ve uygulamalar üzerine sunumlar yapılacak.
Bu önemli etkinlik, endüstri 5.0 ve dijitalleşme gibi çağdaş konuları ele alarak, Bozok Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalar ve akademik çalışmalar konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu. Sempozyum, bilim dünyasına ve endüstriye önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.