TDV'den önemli açıklama! Bayramın birinci günü de dahil edildi

TDV'den önemli açıklama! Bayramın birinci günü de dahil edildi
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, Türkiye genelindeki 81 il müftülüğü ve vakfın 1003 şubesinin, Kurban Bayramı’nın birinci günü mesai bitimine kadar vekalet yoluyla kurban bağışı kabul edeceğini açıkladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, Türkiye genelindeki 81 il müftülüğü ve vakfın 1003 şubesinin, Kurban Bayramı’nın birinci günü mesai bitimine kadar vekalet yoluyla kurban bağışı kabul edeceğini açıkladı.

Vatandaşların TDV'nin “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temalı vekaletle kurban organizasyonuna büyük ilgi gösterdiğini belirten Turan, hayırseverlerin bayramın ilk günü saat 17.00’ye kadar kurban bağışında bulunabileceğini duyurdu. Turan, “Hayırseverlerimiz, tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrim içi olarak veya mobil bağış uygulamamız aracılığıyla kurban vekaletlerini verebilirler. Ayrıca, PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da 14 Haziran yani bugün mesai saati bitimine kadar bağış yapabilecekler” dedi.

2.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı’nın, emanet edilen kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için sahada yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Turan, “Vakfımızın görevli ve gönüllüleri, başta Türkiye ve Filistin olmak üzere 79 ülkedeki 348 bölgede kurban kesimi yapmak için yola çıktı” şeklinde konuştu.

1993 yılından bu yana hayırseverlerin desteğiyle İslami usullere uygun şekilde vekaletle kurban kesimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Turan, “Kurban ibadetinin dini esaslara göre yerine getirilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde uygulanmasını sağlıyoruz. Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşamasını titizlikle takip ediyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda kardeşlik köprüleri kuruyor, muhabbet kaleleri inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Turan, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendiğini hatırlatarak, “Bu bedellerle hayırseverlerimizin bağışlarını en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Kurban bağışları, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere titizlikle kesiliyor ve dağıtılıyor. Böylece kurban ibadetinin manevi hazzını ve toplumsal faydasını en üst düzeye çıkarıyoruz” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yıllardır süregelen bu faaliyetleri, hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir teveccüh görüyor. Kurban bağışları sayesinde dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşan TDV, bu vesileyle dini ve sosyal sorumluluğu bir arada yerine getiriyor. Turan, “Vakfımızın bu çalışmaları, sadece maddi yardımla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda manevi bir bağ kurmamıza vesile oluyor. Hayırseverlerimizin duaları ve destekleriyle kurban organizasyonlarımızı başarıyla sürdürüyoruz” diye ekledi.

Türkiye Diyanet Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı ve kurban ibadetinin toplumsal barışa katkı sağlamasını hedefliyor. Vekalet yoluyla kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, TDV’nin çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla bağışlarını gerçekleştirebilirler. Kurban bağışlarının, güven ve emanet şiarıyla titizlikle yerine getirilmesi, TDV’nin bu alandaki güvenilirliğini pekiştiriyor.

Vatandaşlar, Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekaletle kurban organizasyonuna katılarak hem dini vecibelerini yerine getiriyor hem de ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyorlar. TDV, bu yıl da hayırseverlerin destekleriyle başarılı bir kurban organizasyonu gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.