Şehit astsubay vasiyet etti! Türkiye Diyanet Vakfı yerine getirecek

Şehit astsubay vasiyet etti! Türkiye Diyanet Vakfı yerine getirecek
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti üzerine, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından bir Afrika ülkesinde su kuyusu açılacak.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti üzerine, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından bir Afrika ülkesinde su kuyusu açılacak. Bu önemli adımı Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş duyurdu.

vasiyet-2.webp

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehadetinden üç gün önce çektiği videoda dile getirdiği vasiyeti bizler TDV olarak yerine getireceğiz. Şehitlerimizin her biri bizim için birer örnek, sarsılmaz imanları ve şahitlikleriyle yol gösterici oluyorlar. Yüce Rabbimiz Şehidimiz Mehmet Ali Horoz'a rahmet eylesin, Peygamber Efendimize (s.a.s) komşu eylesin, mekanı cennet, makamı ali olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

f8be3037-cbfa-4a00-ae16-edb90f325d4f-1-1200x800.jpg

Bu anlamlı vasiyetin yerine getirilmesi, şehitlerin hatırasının yaşatılması ve insanlığa hizmetin devam etmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle insanlığa katkı sağlamaya devam edeceği belirtiliyor.

Su kuyusu açılacak Afrika ülkesi ve detaylı çalışmaların ilerleyen süreçte açıklanması bekleniyor. Bu proje, şehitlerin manevi mirasının yaşatılması ve onların hayır dualarının insanlığa ulaşması açısından büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.