Önemli değişikliğe gidildi! Yozgat'ta da zorunlu olacak

Önemli değişikliğe gidildi! Yozgat'ta da zorunlu olacak
Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat'ı da yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik duyuruldu. Yeni düzenleme ile Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) uygulaması hayata geçirilecek.

Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat'ı da yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik duyuruldu. Yeni düzenleme ile Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) uygulaması hayata geçirilecek. Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacak bu yeni düzenleme ile tüm abonelikler için ZAS yaptırmak zorunlu hale geliyor.

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek torba yasa ile birlikte zorunlu deprem sigortasının yerini Zorunlu Afet Sigortası'nın (ZAS) alacağını açıkladı. Eren, ZAS’ın yeni bir vergi olmadığını vurgulayarak, "ZAS’ın genel şartları ile vergi paketinin aynı torba yasa içinde yer alacak olması kafa karışıklığına neden oldu. Ancak ZAS’ın vergiyle herhangi bir alakası yok" dedi.

ZAS Nedir ve Neleri Kapsayacak?

Yasa çıktıktan sonra ZAS, deprem, sel, orman yangını gibi tüm doğal afetleri kapsayacak. Yeni dönemde köy yerleri de kapsam içine alınacak ve örneğin orman yangınlarında köydeki evlerin zarar görmesi durumunda bu zararlar da karşılanacak. ZAS ile iki yeni kontrol noktası daha eklendi. Önceden deprem sigortası sadece elektrik ve su aboneliklerinde zorunluyken, ZAS ile doğalgaz ve internet abonelikleri de zorunlu hale geliyor. Böylece, elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliklerinde ZAS şartı aranacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.