MHP Yozgat Milletvekili Sedef yakından takip ediyor!

MHP Yozgat Milletvekili Sedef yakından takip ediyor!
Yozgat'ın çeşitli köylerinde meydana gelen yoğun yağmur ve dolu yağışı, ekili alanlarda büyük çaplı hasara neden oldu.

Yozgat'ın çeşitli köylerinde meydana gelen yoğun yağmur ve dolu yağışı, ekili alanlarda büyük çaplı hasara neden oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, doğal afetten etkilenen köylerdeki vatandaşlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Sedef, afetten etkilenen köyleri ziyaret ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Sedef, "Son günlerde ilçe, belde ve köylerimizde meydana gelen yoğun yağmur ve dolu yağışından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu doğal afetin oluşturduğu zararı en kısa sürede telafi edebilmek için devletimizin tüm imkanlarıyla yanınızda olacağını bilmenizi istiyorum" dedi.

sedef-ciftcilere-seslendi-2.jpg

Sedef, özellikle Şefaatli ilçesine bağlı Ekinciuşağı, Kızılkoca, Halaçlı, Paşaköy, Hüyükkışla, Şerefoğlu, Karakaya, İbrahimhacılı, Güzelli, Arife; Yerköy ilçesine bağlı Saray, Yukarıelmahacılı, Harkaşan, Köycü, Hacımusalı, Çakırhacılı, İğdecik, Arslanhacılı, Kördeve, Sarıyaprak ve merkeze bağlı Başınayayla, Kuşçu köyü sakinlerinin yoğun yağış ve doludan etkilendiğini belirtti.

Devletin tüm imkanlarıyla afetzedelerin yanında olacağını vurgulayan Sedef, şunları kaydetti: "Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını Cenabı Hak’tan temenni ediyorum. Ancak bu tür olaylar karşısında devletimizin gücünü ve vatandaşlarımızın dayanışma ruhunu görmek bizleri bir nebze olsun teselli ediyor. Bu bağlamda, zarar gören ekili alanlar ve tarım arazileri için hızlı bir şekilde zarar tespit çalışmaları başlatılacaktır. Çiftçilerimizin zararlarının karşılanması adına devletimiz her türlü maddi ve manevi desteği sunacaktır."

Sedef'in açıklamalarının ardından, ilgili kurumlar tarafından zarar tespit çalışmalarına hızla başlandığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, afet bölgelerinde incelemelerde bulunarak zarar gören alanların belirlenmesi ve çiftçilere yönelik destek paketlerinin hazırlanması için çalışmalara başladı.

Yerel yönetimler de afetten etkilenen köylere destek olmak amacıyla seferber oldu. Belediye başkanları ve muhtarlar, vatandaşların yaralarının sarılması için gerekli adımların atılacağını belirtti. Ayrıca, hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları da yardım kampanyaları düzenleyerek, afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunacaklarını açıkladı.

sedef-ciftcilere-seslendi-3.jpg

Uzun vadede benzer afetlerin yaşanmaması için alınacak tedbirler üzerinde de çalışıldığını ifade eden Sedef, bölgedeki altyapı sorunlarının giderilmesi ve tarım alanlarının korunması adına çeşitli projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Sedef, "Bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için gerekli önlemleri alacağız. Çiftçilerimizin mağduriyetlerini en aza indirmek adına devletimizin tüm imkanlarını seferber edeceğiz" diye konuştu.

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yozgat'ta meydana gelen doğal afetin yarattığı zararların telafi edileceğini ve devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olacağını vurguladı. Sedef, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletirken, afetin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Afet sonrası başlatılan çalışmalar ve alınacak tedbirler, bölgedeki vatandaşların mağduriyetlerini en aza indirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.