Meteoroloji'den Yozgat'a uyarı! Sarı kodlu uyarı üstüne uyarı geldi

Meteoroloji'den Yozgat'a uyarı! Sarı kodlu uyarı üstüne uyarı geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahmin haritasıyla birlikte ülke genelinde yaşanacak olan yağışları ve olası riskleri bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahmin haritasıyla birlikte ülke genelinde yaşanacak olan yağışları ve olası riskleri bildirdi. Yayınlanan güncel tahminlere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak yağışlar görülecek. Bu durum, özellikle Yozgat dahil olmak üzere toplam 28 il için sarı kod uyarısının aktif hale gelmesine neden oldu.

Yapılan açıklamada, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımı olabileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

Sarı kod uyarısı verilen iller şunlardır: Adana, Adıyaman, Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.

Bu doğrultuda, sağanak yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor.

Meteoroloji yetkilileri, halkın can ve mal güvenliği için güncel hava durumu bilgilerini takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor. Özellikle taşıma ve açık alanlarda çalışanların dikkatli olmaları, gerektiğinde faaliyetlerini geçici olarak durdurarak güvenli alanlara çekilmeleri tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.