Meteoroloji Yozgat'ı uyardı! Bu haberi okumadan sakın plan yapmayın

Meteoroloji Yozgat'ı uyardı! Bu haberi okumadan sakın plan yapmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, Yozgat ve çevresinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, Yozgat ve çevresinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Yurdun kuzey ve doğu kesimleri, parçalı ve çok bulutlu bir havaya sahip olurken, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Sivas ve Kayseri ile birlikte Yozgat'ta yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Yağışların zaman zaman şiddetini artırarak, özellikle Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli sağanak şeklinde düşeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda ise karla karışık yağmur ve yüksek bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Yüksek kesimlerde etkili olacak bu yağışların, soğuk hava dalgasıyla birlikte kısa sürede kar örtüsüne dönüşebileceği belirtiliyor. Özellikle ulaşımda aksamalara neden olabilecek bu durum için vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarısı yapıldı.

Rüzgar bazı bölgelerde kuvvetli esecek

Yozgat ve çevresinde yağmur ve sağanak etkili olurken, rüzgarın kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Ancak Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi ve Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın 40-60 km/saat hızla kuvvetli eseceği bildirildi. Özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, rüzgarın etkisiyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Pus ve sis bekleniyor

Sabah ve gece saatlerinde ise özellikle iç kesimlerde pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bu durumun sürücüler için görüş mesafesini düşürebileceği ve trafikte dikkat edilmesi gerektiği uyarısı yapıldı. Yozgat da bu kapsamda sisin etkili olabileceği bölgeler arasında yer alıyor.

Sıcaklıklarda önemli değişiklik beklenmiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini, sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğini açıkladı. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte soğuk havanın etkili olabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle vatandaşların özellikle sabah erken saatlerde ve gece geç saatlerde dışarı çıkarken tedbirli olmaları önerildi.

Hafta boyunca yağış devam edecek

Yozgat ve çevresinde yağışların hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları su baskınlarına karşı uyararak, ani yağışlar karşısında tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.