Kurban bayramına sayılı günler kaldı! Yozgat'a önemli uyarılarda bulundu

Kurban bayramına sayılı günler kaldı! Yozgat'a önemli uyarılarda bulundu
Yozgat Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Yozgat Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yıldırım, yerli üretime destek çağrısında bulunarak, bu yıl kurbanlıkların koyun ve keçi olmasını tavsiye etti.

Nevzat Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Yerli üretime sahip çıkalım. Bu yıl kurbanınız koyun ve keçi olsun. İlimiz meralarında birlik üyelerimiz tarafından yetiştirilen küçükbaş hayvanlar sağlıklı, güvenilir ve tamamen organik meraya dayalı beslenmiştir. Her bütçeye uygun kurbanlıklar ilimiz merkez ve ilçelerinde tedarik edilmektedir. Allah ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin. Kurbanı marketten değil üreticiden al” dedi.

Yozgat, Sivas, Tokat ve Çorum illerindeki küçükbaş hayvan fiyatlarına da değinen Yıldırım, erkek toklu fiyatlarının 10 bin lira, çebiş ve teke fiyatlarının 10 bin lira, kısır koyun ve keçi fiyatlarının ise 15 bin lira civarında olduğunu belirtti. “Yozgat İli Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği olarak amacımız yerli üretime sahip çıkmak. Yetiştiricilerimizde her bütçeye uygun hayvanlarımız bulunuyor. Yozgat’ta 2 bin civarında üyemiz var. Vatandaşlarımızın bu yıl yerli üretime sahip çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, yerli üreticilerin vatandaşlara yardımcı olabilmek amacıyla kesim ve parçalama işlemlerini gerçekleştirdiğini söyledi. “Yozgat’ın çok güzel meraları bulunuyor. Hayvanlar yetiştiricilerimiz tarafından doğal olarak besleniyor. Vatandaşlarımız yetiştiricilerimizi ziyaret edip gönül rahatlığı ile alımlarını gerçekleştirebilirler. Vatandaşlarımız kurbanını ulusal marketlerden almaları yerine yerli yetiştiricilerimizden alsınlar. Hayvanlarımızın küpeleri bulunuyor. Sağlık kontrolleri yapılıyor. Üreticilerimiz şubat ayında meraya çıkıyor, doğal besleme yapılıyor” dedi.

Kurbanlık alacak vatandaşlara dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulunan Yıldırım, “Öncelikle kesilecek hayvanların kurbanlık vasıflarını taşıması gerekiyor. Kurbanlık olacak küçükbaş hayvanlar sağlıklı koyun ve keçi olmasına göre 30-40 kilogramın altında olanlar tercih edilmemelidir. Kurban edilecek koyun ve keçinin bir yaşını doldurması gerekmektedir. Ancak besili ve gösteriş olarak bir yaşındakilerle aynı olursa altı ayını tamamladıktan sonra da kurban edilebilir. Kurbanlıkta erkek hayvanların tercih edilmesi son derece önem arz etmektedir. Dolayısıyla gebe ve damızlık dişi hayvanlar kurban edilmemelidir. Uygun olmayan hayvanların kurbanlık olarak satılmaması gerekir” dedi.

Nevzat Yıldırım, son olarak yerli üretime sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. “Yerli üreticilerimizin emeğine sahip çıkalım, kurbanlıklarımızı güvenilir ve sağlıklı bir şekilde yerel yetiştiricilerden temin edelim. Bu sayede hem yerli üretimi desteklemiş oluruz hem de vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla ibadetlerini yerine getirebilir” şeklinde konuştu.

Yozgat Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım, Kurban Bayramı vesilesiyle vatandaşları bilinçli ve dikkatli olmaya davet etti. Yerli üretime destek vererek sağlıklı ve güvenilir kurbanlıklar temin etmek isteyenler için önemli uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.