Kentte büyük endişe hakim! Yozgat'ta ekipler harekete geçti

Kentte büyük endişe hakim! Yozgat'ta ekipler harekete geçti
Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, il genelinde yangın tehlikesine karşı bilinçlendirme çalışmalarını hızlandırdı.

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, il genelinde yangın tehlikesine karşı bilinçlendirme çalışmalarını hızlandırdı. Orman ve Kırsal Alan Yangınlarını Önleme Tedbirleri kapsamında köy halkı, çobanlar ve arıcılarla bir araya gelerek orman yangınlarına karşı alınabilecek önlemler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlar titizlikle açıklandı. Ormanlık alanlarda ve orman sınırlarına yakın bölgelerde ateş ve mangal yakmanın kesinlikle yasak olduğu vurgulandı. İzin verilen piknik alanları dışında piknik yapılmaması gerektiği belirtilerek, ormana çöp, plastik, cam şişe ve cam parçalarının atılmaması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

vatandaslar-bilgilendirildi.jpg

Ayrıca, ormanlık alanlarda sigara içmenin ve orman kenarındaki karayollarına sigara izmariti atmanın tehlikeli olduğu belirtildi. Ormana sınır durumdaki tarım alanlarında anız yakımından vazgeçilmesi gerektiği ve anız yakanların uyarılması ve yetkili mercilere bildirilmesi gerektiği ifade edildi.

Toprak bozulumuna da sebep olan anız yakımı konusuna dikkat çekilerek, tarım alanları başta olmak üzere toprak bozulumuna yol açan bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiği belirtildi. Bahçe ve tarlalardan çıkan budama ve biçim artıklarının yakılmaması gerektiği de vurgulandı.

Ormanlık alanlara yakın yerlerde yapılan düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanılmaması gerektiği uyarısı yapıldı. Orman sınırlarına yakın alanlarda kuru otların olduğu yerlere araç park edilmemesi gerektiği de ifade edildi.

Enerji nakil hatlarında yangına sebep olabilecek her türlü davranıştan kaçınılması gerektiği belirtilerek, hatlara zarar verebilecek hareketlerin önüne geçilmesi gerektiği belirtildi. Yangın riski görülen durumlarda hemen Acil Çağrı Hattı 112 veya Orman Yangını İhbar Hattı 177 aranarak ihbarda bulunulması gerektiği vurgulandı.

Halkın Duyarlılığı Arttırılıyor

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, halkın yangınlara karşı daha duyarlı olması için bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Bilinçlendirme faaliyetlerinin il genelinde aralıksız sürdürüleceği ve orman yangınlarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi. Bu kapsamda, yangın öncesi alınacak tedbirlerin ve yangın sırasında yapılması gerekenlerin halka aktarılmasının büyük önem taşıdığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.