İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar çiftçileri dinledi

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar çiftçileri dinledi
İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Kadışehri ilçesinde çiftçileri ziyaret ederek onların sorunlarını yerinde dinledi. Kayalar, çiftçilerin yaşadığı zorlukları ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Kadışehri ilçesinde çiftçileri ziyaret ederek onların sorunlarını yerinde dinledi. Kayalar, çiftçilerin yaşadığı zorlukları ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

Milletvekili Kayalar, Kadışehri ilçesinde yaptığı ziyaretlerde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım merkezlerinde ürünlerini vermek için bekleyen çiftçilerle bir araya geldi. Hasat döneminin sonuna gelindiği bu günlerde, çiftçilerin alımlarda yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Kayalar, "Çiftçilerimizin ödemelerinin geç yapılması ve yapılan ödemelere bloke konulması çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Çiftçi, TMO ve tüccara teslim edilmiş durumda" dedi.

ciftcilerimiz-yalniz-birakilmis6.jpg

Kayalar, buğday alım fiyatlarındaki dengesizliklerin çiftçiyi büyük zarara uğrattığını belirtti. "Ekmeklik buğday için ton başına 9 bin 250 lira alım fiyatı belirlenmiş fakat TMO 8 bin liradan alıyor. Bu da üretici açısından büyük zarar demektir" ifadelerini kullandı. Çiftçilerin yeni ekim sezonuna hazırlık yapamadığını vurgulayan Kayalar, "Çiftçi şu anda yeni ürününü ekebilecek durumda değildir" dedi.

ciftcilerimiz-yalniz-birakilmis.jpg

Kayalar, tarım kredi ve bankalara olan çiftçi borçlarının ödeme zamanının yaklaştığını hatırlatarak, çiftçilerin mevcut durumda bu ödemeleri yapamayacaklarını söyledi. "Çiftçilerimiz için ya faizsiz bir erteleme yapılmalı, ya da çiftçilerimize alacaklarını tahsil ettiği zaman ödeme imkanı getirilmelidir" dedi.

Yeni ekim sezonunda çiftçilerin tohum başta olmak üzere birçok girdi maliyetinde büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Kayalar, "Ürün girdileri ve girdi maliyetleri enflasyon nedeniyle çok büyük oranda arttı. Gördüğümüz çiftçi çok zor durumda. Çiftçimize yardım edilmesi gerekiyor. Çiftçi bizim canımız. Çiftçi ekim yaptığı sürece ülkemizin gıda güvenliği sağlanmış olacaktır" dedi.

ciftcilerimiz-yalniz-birakilmis5.jpg

Yozgat’ta hasat döneminin devam ettiği bu günlerde çiftçilerin TMO ile tüccarın arasında sıkıştığını vurgulayan Kayalar, "Her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de çiftçilerimizin yanında olacağız. Yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde bir kez daha gördük ki çiftçilerimiz yalnız bırakılmış. Ama bizler her zaman olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimizin yanında olacağız" dedi.

ciftcilerimiz-yalniz-birakilmis1.jpg

Kayalar, daha önce Yozgat’ta yaşanan şiddetli dolu felaketi nedeniyle zarar gören çiftçileri ziyaret ettiğini ve yerinde incelemelerde bulunduğunu hatırlattı. "Bu konuda üzerime düşen ne varsa yapacağım. Şimdi ise hasat zamanı TMO ile tüccarın arasında sıkışan çiftçilerimizi ziyaret ettim. TMO ve tüccarların alım fiyatları fevkalade düşüktür. TMO ve tüccar arasında sıkışan çiftçilerimiz; harcadıkları tohum, mazot, ilaç, gübre ve emeğini hesaba katmadığı halde, hasattan elde ettikleri gelirler giderlerini karşılayamamaktadır. Çiftçilerimiz yalnız bırakılmıştır. Bizler sorunları ilk ağızdan dinleyerek gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.