Hayırseverlerin desteğiyle TDV gönülleri fethetti! Tam 80 bin adet dağıtıldı

Hayırseverlerin desteğiyle TDV gönülleri fethetti! Tam 80 bin adet dağıtıldı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonu kapsamında önemli bir sosyal yardım projesine imza attı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonu kapsamında önemli bir sosyal yardım projesine imza attı. "1 Kurban 1 Kur’an" projesiyle Türkiye genelinde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşan TDV, hayırseverlerin destekleriyle 80 bin adet Kur’an-ı Kerim'i hediye etti.

80-bin-kuran-i-kerim-hediye-edildi-4.jpg

TDV'nin 30 yılı aşkın süredir düzenlediği vekaletle kurban organizasyonu, bu yıl da milyonlarca insanın hayatına dokunmaya devam etti. Özellikle Afrika ve Asya'daki müslüman toplulukları hedefleyen proje, mushaf halinde Kur’an-ı Kerim'e ulaşmakta güçlük çeken insanların da ihtiyaçlarını karşıladı. Vakfın Genel Müdürü İzani Turan, projenin manevi önemine vurgu yaparak, "Kur’an-ı Kerim, bizim için bir rehberdir ve şifadır. Bu projeyle hem ihtiyaç sahiplerine destek oluyor hem de onlara manevi bir armağan sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Somali, Afganistan, Bangladeş gibi ülkelerde de 70 bin adet Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. Türkiye içinde ise 10 bin adet Kur’an-ı Kerim, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. "Hediyem Kur’an Olsun" kampanyasıyla da dünya genelinde 96 ülkeye 1 milyon 835 bin 475 adet Kur’an-ı Kerim gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

80-bin-kuran-i-kerim-hediye-edildi-2-1.jpg

Hayırseverlerin de projeye katkı sağlaması için çeşitli yöntemler sunulduğunu belirten Turan, "KURAN yazıp 4333'e SMS göndererek veya bagis.tdv.org üzerinden banka aracılığıyla bağış yaparak, Kur’an-ı Kerim'i daha fazla insanla buluşturabilirsiniz." şeklinde çağrıda bulundu.

80-bin-kuran-i-kerim-hediye-edildi-2.jpg

TDV'nin bu tür sosyal projeleriyle, hem Türkiye'de hem de dünya genelindeki ihtiyaç sahibi milyonlarca insana umut olmaya devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.