Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Yozgat'a kötü haber geldi

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Yozgat'a kötü haber geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde mevsim normallerinin dışında seyreden hava durumu için yeni bir uyarı yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde mevsim normallerinin dışında seyreden hava durumu için yeni bir uyarı yayımladı. Ülkenin birçok bölgesinde hafta sonu sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok ilde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, hafta sonu ülkenin geniş bir kesiminde sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle vurgulandı.

Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Eskişehir ve Siirt çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyinde de yağışlı hava etkisini gösterecek. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Sivas çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de ise toz taşınımı yaşanacağı tahmin ediliyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda öğle saatlerinde rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Yağış alan yerlerde rüzgar, yağış anında kuvvetli esecek.

İç Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu, doğusunda yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Cuma öğle saatlerinden sonra Yozgat, Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

Şehir Bazlı Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, 9°C / 22°C

Eskişehir: Parçalı, yer yer çok bulutlu, 9°C / 25°C

Konya: Parçalı ve az bulutlu, 10°C / 27°C

Yozgat: Parçalı ve çok bulutlu, Cuma öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 5°C / 18°C

Van ve Hakkari’nin yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün üzerine yağacak yağışlar nedeniyle kar erimesine bağlı olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Vatandaşların bu konuda önlem alması ve ilgili yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri önemle vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı uyarıları dikkate alarak, özellikle kuvvetli yağış, toz taşınımı ve kar erimesi risklerine karşı gerekli önlemleri almayı unutmayın. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun. Ayrıca ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması önem yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.