Gurbette yaşayan Yozgatlılar heyecanla bekliyordu! İlk sefer büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Gurbette yaşayan Yozgatlılar heyecanla bekliyordu! İlk sefer büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi
Bugün Türkiye'nin demir yollarındaki önemli adımlarından biri atıldı. İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Bugün düzenlenen törenle birlikte, 08.40'ta Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan kalkan ilk tren, İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferini gerçekleştirdi.

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler'in yanı sıra bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı. Boyraz, yaptığı konuşmada demir yollarının Türkiye için stratejik önemine vurgu yaparak, 2002'den bu yana demir yollarına ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin demir yolu altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte, İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılacak. İstanbul'dan hareket eden ekspres tren 7 saat 18 dakika içinde Sivas'a ulaşacakken, Sivas'tan kalkan tren ise 7 saat 8 dakika sürede İstanbul'a varacak.

Boyraz, ayrıca Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan 2023'te açıldığını hatırlatarak, bu hattın Ankara ile Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye indirdiğini belirtti. Böylece, yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın hızlı trenle seyahat ettiği iller arasında yer alan Kırıkkale, Yozgat, ve Sivas gibi şehirler daha hızlı ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuştu.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın da yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattından bugüne kadar bir milyondan fazla kişinin yararlandığını ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını vurguladı. Yalçın, İstanbul-Sivas hattının da bugün itibarıyla hizmete girdiğini ve bu sayede İstanbul ile Sivas arasındaki ulaşımın daha da kolaylaştığını dile getirdi.

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın faaliyete geçmesiyle birlikte, Türkiye'nin yüksek hızlı tren ağının daha da genişleyeceği ve vatandaşların daha hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.