Gönüllüler Yozgat'ta! Sokak sokak gezip bakıp ne anlatıyorlar

Gönüllüler Yozgat'ta! Sokak sokak gezip bakıp ne anlatıyorlar
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) gönüllüleri, Yozgat’ta karbon ayak izi konusunda farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) gönüllüleri, Yozgat’ta karbon ayak izi konusunda farkındalık oluşturmak için harekete geçti. Gönüllüler, vatandaşlara karbon ayak izi hakkında bilgilendirme yaparak, bireysel karbon ayak izi hesaplaması gerçekleştirdi.

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, yapılan etkinlik hakkında bilgi vererek, “Bugün gönüllülerimiz, karbon ayak izi konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirerek, onların karbon ayak izi hesaplamalarını sağladı” dedi. Uğuz, karbon ayak izinin ne anlama geldiğini ve neden önemli olduğunu da açıkladı.

harekete-gecin3.jpg

Karbon ayak izinin, gündelik faaliyetlerimiz ve tüketimlerimiz sonucunda atmosfere yayılan karbondioksit ve diğer sera gazlarının ton eşdeğeri cinsinden miktarını ifade ettiğini belirten Başkan Uğuz, şunları söyledi: “Karbon ayak izi, doğaya verdiğimiz tahribatın sayısal bir karşılığıdır. Ulaşımdan ısınma için yaktığımız yakıtlara, pişirdiğimiz yemeklere ve hatta harcadığımız elektriğe kadar birçok faktör karbon ayak izi oluşumunda rol oynar.”

harekete-gecin6.jpg

Başkan Uğuz, değişen iklim koşullarına uyum sağlayamayan birçok türün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, ekolojik dengenin bozulmasının an meselesi olduğunu ifade etti. “Kısacası, büyük bir küresel krizin eşiğindeyiz ve hemen harekete geçmeliyiz. Karbon ayak izinin azaltılması konusu bugün hem bireysel hem de toplumsal boyutta en acil gündemimiz olmalı” diyen Uğuz, geleceğimiz için herkesin karbon ayak izini azaltma konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

SORGED gönüllülerinin Yozgat’ta gerçekleştirdiği bilgilendirme faaliyeti, katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldı. Vatandaşlar, karbon ayak izi hesaplamaları ile günlük hayatta nasıl daha az karbon salınımı yapabileceklerini öğrendiler. Gönüllüler, bilgilendirme sırasında çeşitli broşürler dağıtarak, karbon ayak izini azaltmak için atılabilecek adımlar hakkında bilgi verdi.

harekete-gecin5.jpg

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Ayşe Yılmaz, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Karbon ayak izi hakkında daha önce pek bilgim yoktu. Bu etkinlik sayesinde günlük hayatımda neler yapabileceğimi öğrenmiş oldum. Özellikle enerji tüketimimi azaltarak çevreye daha az zarar vermeye çalışacağım” dedi.

Bir diğer katılımcı Mehmet Kaya ise, “SORGED gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bu bilgilendirme sayesinde karbon ayak izimizi nasıl azaltabileceğimizi öğrendik. Artık daha bilinçli hareket edeceğim” şeklinde konuştu.

SORGED, çevre bilincini artırmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla bu tür etkinliklere devam edeceğini belirtti. Dernek yetkilileri, halkın daha sürdürülebilir bir gelecek için bilinçlenmesi ve harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin, toplumun çevre konusunda farkındalık kazanmasına büyük katkı sağladığını ifade eden gönüllüler, gelecekte de çeşitli çevre projeleriyle toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.