Fatih Kurt Yozgat'a geldi! Konferans büyük ilgi gördü

Fatih Kurt Yozgat'a geldi! Konferans büyük ilgi gördü
Yozgat'ta, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı bir konferans gerçekleştirildi.

Yozgat'ta, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı bir konferans gerçekleştirildi. Etkinlik, Yozgat İl Müftülüğü tarafından Büyük Sinema ve Kültür Salonu'nda düzenlendi.

Konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu ile başladı. Açılış konuşmasını Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden yaptı. Gülden, konuşmasında, Hz. Peygamber’in kişisel özelliklerinin ve şahsiyetinin önemine vurgu yaptı.

mevlid-programi2.jpg

Programın ana konuşmacısı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt oldu. Kurt, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" başlıklı konuşmasında, Hz. Peygamber'in şahsiyet inşasında ideal bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Konferansta, Hz. Peygamber’in kul olma, güvenilirlik, tevazu, nezaket, vefa, adalet, merhamet ve sabır gibi özellikleri üzerinde duruldu. Doç. Dr. Kurt, bu niteliklerin bireylerin şahsiyet gelişiminde nasıl bir model oluşturduğunu açıkladı.

mevlid-programi1.jpg

Konferansa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Hz. Peygamber'in şahsiyet özelliklerinin günlük yaşantılarında nasıl uygulanabileceği hakkında bilgi sahibi oldular.

mevlid-programi3.jpg

Konferansın sonunda, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve İl Müftüsü Ali Gülden, Doç. Dr. Fatih Kurt’a teşekkür plaketi ve hediyeler takdim etti. Etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve Hz. Peygamber'in şahsiyetinin bireysel ve toplumsal hayat üzerindeki etkilerine dair önemli bir farkındalık oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.