Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan çift maaş iddialarına yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan çift maaş iddialarına yalanlama
Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın çift maaş aldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür haberlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın çift maaş aldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür haberlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu açıkladı.

İddialar Gerçeği Yansıtmıyor

Bazı medya organlarında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın, hem Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hem de bir üniversiteden maaş aldığı yönündeki haberlerin ardından Başkanlıktan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bu iddiaların tamamen asılsız olduğu ve kamuoyunu yanıltmayı amaçladığı ifade edildi.

Başkanlık açıklamasında, kamu kurumlarında uzmanlık gerektiren konularda üniversite öğretim üyelerinin görevlendirilmesinin 1981 yılından bu yana Yükseköğretim Kanunu'nun 38. maddesi uyarınca yürütüldüğü belirtildi. Bu uygulamanın sadece Diyanet İşleri Başkanlığı’na özgü olmadığı, diğer kamu kurumlarında da benzer şekilde gerçekleştirildiği vurgulandı.

huriyemarti.jpg

(Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı)

Kamu Yararına Görevlendirme

Açıklamada, söz konusu görevlendirmelerin kişiye özel bir durum olmadığı ve tamamen kamu yararı gözetilerek yapıldığına dikkat çekildi. Üniversite kökenli yöneticilerin, akademik görevlerinden feragat ederek tam zamanlı olarak kamu hizmetinde bulundukları ve bu süreçte tüm özlük haklarının diğer kamu personelleriyle aynı olduğu ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tür görevlendirmelerin 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında yapıldığını, dolayısıyla hukuki dayanağının sağlam olduğunu belirtti.

“Mesnetsiz İddialar, Kamuoyunu Yanıltmayı Amaçlıyor”

Diyanet İşleri Başkanlığı, Prof. Dr. Huriye Martı hakkında çıkan haberlerin hiçbir somut temele dayanmadığını vurguladı. Başkanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen kamu personeli arasında çift maaş alanların olduğuna dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 38. maddesi ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3, ve 4. maddelerine istinaden alanındaki uzmanlıklarından faydalanmak amacıyla bütün kamu kurumlarında uygulandığı gibi, tam zamanlı olarak çalışmak üzere Başkanlığımızda da üniversite öğretim üyeleri istihdam edilmektedir.

Bu kapsamda yapılan görevlendirmeler kişiye özel uygulamalar değildir ve kamu yararı gözetilerek gerçekleşmektedir. Ayrıca söz konusu uygulama günümüze mahsus olmayıp, 1981 yılından itibaren yürürlükte olan YÖK Kanununun ilgili maddesi gereğince ihtiyaç duyulan konularda yaklaşık 40 yıldır devam eden bir uygulamadır.

Kurumumuzda bu şekilde görevlendirilen öğretim üyelerinin özlük hakları bütün kamu kurumlarında görevlendirilen öğretim üyeleri ile aynı olup, kurumumuzca uygulanan bir istisna da söz konusu değildir.

Üniversitedeki görevlerine devam etmeleri durumunda elde edebilecekleri özlük haklarından imtina ederek, sadece kamu yararını gözetmek suretiyle Başkanlığımızda tam zamanlı olarak çalışan üniversite kökenli yöneticilerimize yönelik iddiaların mesnetten yoksun olduğu, Başkanlığımızı ve yöneticilerini kamuoyu nezdinde yıpratmaya ve toplumsal huzuru bozmaya yönelik kasıtlı haberlerle ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.