Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş açıkladı! Türkiye Diyanet Vakfı'nın yaptığı hizmetleri duyunca ağzınız açık kalacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş açıkladı!  Türkiye Diyanet Vakfı'nın yaptığı hizmetleri duyunca ağzınız açık kalacak
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kurban Bayramı’nda 28 bin hisse kurban etini Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kurban Bayramı’nda 28 bin hisse kurban etini Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Erbaş, kurban etlerinin 2’şer kiloluk paketler halinde dağıtıldığını ifade ederek, Gazze halkının yarısından çoğuna yardım ulaştırıldığını vurguladı.

Erbaş, Diyanet TV’de katıldığı “İyilik Vakti” programında, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın insani yardımlarına ve bölgedeki çalışmalarına dair bilgiler verdi. Gazze’ye yapılan yardımların sadece maddi değil, manevi boyutlarıyla da önemli olduğunu dile getiren Erbaş, yardımların ulaştırılmasında zorluklar yaşadıklarını ancak her türlü engeli aşarak mazlum halka yardım ulaştırmaya devam ettiklerini belirtti.

aa-20240908-35595622-35595616-tdv-misirda-kesilen-28-bin-hisse-kurban-etinin-tamamini-gazzeye-gonderdi.jpg

“Zalimler Sadece Bombalarla Değil, Aç Bırakarak da Zulmediyor”

Gazze’deki İsrail ablukasına dikkat çeken Erbaş, “Zalimler zulümlerini sadece bombalarla değil, insanları aç bırakarak da gerçekleştiriyorlar. Biz ise Türkiye Diyanet Vakfı olarak hayırseverlerimizin yardımlarıyla bu zor durumu hafifletmeye çalışıyoruz. Gazzelilere ulaştırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Mersin’den gemilerle yardımları Mısır’a, oradan da Gazze’ye ulaştırmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Erbaş, TDV’nin Gazze’ye yönelik insani yardımlarında, Türkiye içindeki ve dışındaki yardım kuruluşlarıyla koordineli çalışıldığını belirterek, bu yardımların Gazzelilere ulaştırılmasının zorluklarına rağmen başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

aa-20240908-35595622-35595617-tdv-misirda-kesilen-28-bin-hisse-kurban-etinin-tamamini-gazzeye-gonderdi.jpg

“Gazze Halkının Yarısından Çoğuna Yardım Ulaştırıldı”

Başkan Erbaş, Kurban Bayramı’nda 28 bin hisse kurban etini, Gazze’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Kurban etlerinin 2’şer kiloluk paketler halinde dağıtıldığını ifade eden Erbaş, "Bu sayede, 2 milyon nüfusa sahip Gazze halkının yarısından çoğuna ulaşmış olduk" dedi.

“Bütün İnsanlığı Mazlumun Yanında Yer Almaya Davet Ediyoruz”

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Erbaş, her hafta Türkiye genelinde 90 bin camide Gazze’deki zulmün gündeme getirildiğini belirtti. “Bizler kalben her zaman mazlumun yanındayız, zalimin karşısında duruyoruz. Bu duruşumuzu yalnızca Müslümanlara değil, tüm insanlığa duyuruyor ve mazlumların yanında yer almaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

aa-20240908-35595622-35595619-tdv-misirda-kesilen-28-bin-hisse-kurban-etinin-tamamini-gazzeye-gonderdi.jpg

“Zalimlerin Zulmü İslam Âleminin Dağınıklığından Kaynaklanıyor”

İsrail’in Gazze’deki saldırılarının İslam dünyasının bir araya gelememesi nedeniyle devam ettiğine vurgu yapan Erbaş, Müslümanların birlik olma çağrısını yineledi. “Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mekanıdır ve buranın özgürlüğü için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Zalimlerin bu kadar fütursuzca davranabilmesinin sebebi, İslam dünyasının bir araya gelememesi ve dağınıklığıdır. Müslümanların birlik olarak, güçlerini birleştirerek zalimlerin karşısında durmaları gerekiyor” dedi.

Deprem Bölgesinde Diyanet’in Hizmetleri

Başkan Erbaş, programda ayrıca 6 Şubat depremlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın deprem bölgelerinde yaptığı çalışmalardan da bahsetti. Depremzedelere yönelik açılan diyanet çocuk sınıfları ve manevi danışmanlık hizmetleri ile bölgedeki çocuklar, gençler ve ailelerine destek olduklarını belirten Erbaş, “15 bin hocamız, manevi ilk yardım ve danışmanlık eğitimi alarak deprem bölgesinde görev yaptı. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

“Gazze Meselesi Küçük Bir Kara Parçasını Değil, Tüm İslam Dünyasını İlgilendiriyor”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonlarına da değinen Erbaş, Türkiye’nin komşu ülkelerdeki terör tehditlerine karşı mücadelesinin önemini vurguladı. “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, ancak sınırlarımızın dibinde yuvalanan terör tehditlerini görmezden gelemeyiz. Gazze meselesi ise sadece küçük bir kara parçasını ilgilendirmiyor. 100 yıl önce neyse, bugün de aynı stratejik ve dini önemi taşıyor” diye konuştu.

Yetimlere Yönelik Çalışmalar

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yetimlere yönelik çalışmalarına da değinerek, vakfın hem yurtiçinde hem yurtdışında yetimhaneler kurduğunu ve yaklaşık 8 bin yetime sahip çıktıklarını belirtti. “Yetimlerin duası, mazlumların duası gibidir. Bu yüzden onların ihtiyaçlarını karşılamak ve dua almak hepimizin görevidir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın açıklamaları, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleştirdiği insani yardım çalışmalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Gazze halkına yapılan yardımların yanı sıra, İslam dünyasının bir araya gelerek zalimlerin karşısında durması gerektiği mesajını veren Erbaş, insanlığı mazlumların yanında olmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.