Depremin ardından Yozgat'ın köylerinde korku dolu bekleyiş sürüyor

Depremin ardından Yozgat'ın köylerinde korku dolu bekleyiş sürüyor
Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, bölgede korku ve endişeye neden oldu.

Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, bölgede korku ve endişeye neden oldu. Tokat'ın Sulusaray ilçesinden kaynaklanan deprem, özellikle Yelten köyünde bazı evlerde büyük hasara yol açtı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 18.11'de gerçekleşen depremin şiddeti, özellikle Yozgat'ta hissedildi. Yelten köyünde bulunan 2 katlı bir evde meydana gelen büyük hasarın yanı sıra, birçok evin duvarlarında da zarar meydana geldiği belirtildi.

Köy sakinlerinden Mehmet Yılmaz, depremin etkisiyle çatıdaki güneş enerjisi deposunun yere düştüğünü aktararak, "Deprem kasırga gibi geldi, balkondaydım, yola indim. Ahırımın duvarları yıkıldı, çatladı, hayvanları dışarı çıkarttık. Evin duvarları çatladı" dedi. Aynı köyde yaşayan Sati Karakurt ise depremin ortasında yemek yaparken yakalandığını belirterek, "Yer sanki kalktı kalktı indi. Çok korktum, baba hadi kaçın diye bağırdım, panikle evi terk ettim" şeklinde duygularını dile getirdi.

Vatandaşların anlatımlarına göre, deprem sonrası köyde genel bir panik havası oluştu. İhsan Karakurt, depremin ardından hemen dışarı çıktıklarını ve evlerinin zarar gördüğünü ifade ederek, "Deprem anında dışarıya çıkmak en doğrusuymuş, evde büyük hasar var" dedi.

Yetkililer, deprem sonrası hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. Deprem bölgesindeki vatandaşların dikkatli olmaları ve güvenli alanlara yönlendirilmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.