Bayram boyunca ilgi odağı oldu! Yozgat'tan ikram etmek için götürülüyor

Bayram boyunca ilgi odağı oldu!  Yozgat'tan ikram etmek için götürülüyor
Yozgat'ın eşsiz lezzeti olan parmak çöreği, yıllara meydan okuyarak vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Yozgat'ın eşsiz lezzeti olan parmak çöreği, yıllara meydan okuyarak vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Ekşi maya ile hazırlanan ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenen bu lezzet, özellikle bayram tatilinde Yozgat'a gelen ziyaretçilerin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

40 yıldır parmak çörek üreten fırıncı Bekir Kırdemir, aile geleneğini sürdürerek bu eşsiz lezzeti günümüze kadar taşıdıklarını belirtti. Kırdemir, "Tamamen ekşi maya ile yapılan doğal bir ekmek. Unu özeldir, kepek oranı fazladır, tuz oranı diğer ekmeklere göre daha azdır. Dört parça hamurun birleştirilmesiyle oluşur. 260 gram olarak fırına verilir ve 260-270 derecede odun ateşinin közünde 20 dakikada pişirilir" dedi.

20160328141241122-yozgat20parmak20corek20resim2.png

Kırdemir, parmak çöreğin genellikle kahvaltılarda tercih edildiğini ve bayram tatilinde özellikle şehir dışında yaşayan Yozgatlıların bu lezzeti yanlarında götürdüklerini söyledi. Ayrıca, Yozgat'a gelen herkesin bu eşsiz ekmeği tatmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Ancak, yoğun talep nedeniyle bazı zamanlarda vatandaşlara yetiştiremediklerini belirten Kırdemir, "Kurban Bayramı tatili 9 gün olunca vatandaşlarda memleketlerine gitmeye başladı. Şehir dışında yaşayan Yozgatlı vatandaşlarımızın da özlem duydukları lezzetlerin başında parmak çörek geliyor. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlarımız gelerek sıcak parmak çöreklerini alıyor" diye konuştu.

Yoğun ilgi üzerine üretim kapasitesini artırdıklarını belirten Kırdemir, özellikle hediye için götüren vatandaşların da olduğunu sözlerine ekledi.

Görüldüğü gibi, Yozgat'ın eşsiz tatlarından biri olan parmak çöreği, yıllara meydan okuyarak geleneksel lezzetleri günümüze taşımaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.