Ankara'dan Yozgatlı hemşehrimiz geldi! Toplantıda iki önemli konu görüşüldü

Ankara'dan Yozgatlı hemşehrimiz geldi! Toplantıda iki önemli konu görüşüldü
Yozgat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğiyle "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla vekâletle kurban ve yaz Kur'an kursları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yozgat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğiyle "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla vekâletle kurban ve yaz Kur'an kursları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Ali Gülden’in başkanlık ettiği toplantıya, Yozgatlı hemşehrimiz Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, daire personeli, müezzin kayyımlar ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasında İl Müftüsü Ali Gülden, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 1993 yılından bu yana vekâletle kurban kesim organizasyonu düzenlediğini belirtti. Gülden, “Kurban, İslam coğrafyasının her köşesine ulaşan bir ibadet. Vakfımız, milletimizin gönül zenginliğini dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bu çalışmayı yürütürken gösterilen hassasiyetleri bu toplantılar vesilesiyle duyuruyoruz” dedi.

bilgilendirme-toplantisi-yapildi-1.jpg

Gülden, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu Kurban Bayramı’nda da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra Filistin başta olmak üzere mazlum ve mağdur coğrafyalara yardım ulaştıracağını belirtti. Bu yıl, vakıf aracılığıyla 81 il ve 922 ilçenin yanı sıra 82 ülke ve 318 bölgede kurban emanetlerinin ulaştırılacağını ifade eden Gülden, “Filistin’deki kardeşlerimize destek olmak amacıyla vekâletle kurban kesecek vatandaşlarımızın Filistin kaydını da düşmelerini istiyorum. Bu vesileyle her aşamasını büyük bir hassasiyetle takip ettiğimiz kurbanları, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine, mülteci kamplarına, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelere ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda yaz Kur'an kurslarının önemine de değinen Gülden, çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri gerektiğini belirtti. Gülden, “Çocuklarımızın ellerinde Elif-ba cüzleri ve Kur'an-ı Kerimlerle camilere koştukları, kalplerinin Kur'an’ı öğrenme heyecanıyla attığı, İslam’ın güzelliklerinin yeşertildiği bir dönem olsun” ifadelerini kullandı.

bilgilendirme-toplantisi-yapildi-2.jpg

Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan da toplantıda “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla konuşma yaptı. Erhan, “Kurban ibadeti toplum içerisinde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine katkı sağlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Kontrol ve denetimden uzak olan, araştırılmadan vekâleti verilen her mali ibadet istismara açıktır” dedi.

Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vekâletle kurban hizmetinin Din İşleri Yüksek Kurulu’nun kararları, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün planlaması ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın icrası ekseninde yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünya genelindeki çalışmalarını anlattı.

Programın sonunda, İl Müftüsü Ali Gülden, katılımlarından dolayı Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve görüş alışverişiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.