Almanya, İtalya, Romanya ve Makedonya'dan Yozgat'a geldiler!

Almanya, İtalya, Romanya ve Makedonya'dan Yozgat'a geldiler!
Yozgat'ın gençlik potansiyeli, Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) liderliğinde gerçekleşen büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor.

Yozgat'ın gençlik potansiyeli, Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) liderliğinde gerçekleşen büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteklediği Erasmus+ Gençlik Değişimleri programı çerçevesinde Almanya, İtalya, Romanya ve Makedonya'dan gelen gençler, Yozgat Gençlik Merkezi'nde bir araya geliyor ve sağlıklı yaşam için sporun önemine odaklanıyor.

gencler-genclik-merkezinde.jpg

Gençlerin Yozgat Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirdiği etkinlikler arasında Ebru sanatı atölyeleri, satranç turnuvaları ve voleybol maçları bulunuyor. Bu etkinlikler gençlerin hem birbirleriyle kaynaşmasına hem de farklı kültürlere ait sanat ve spor dallarını deneyimlemesine olanak sağlıyor.

SORGED koordinatörlüğünde düzenlenen "Sağlıklı Yaşam için Spor" projesi, gençlerin fiziksel aktivitelerle bir araya gelerek sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştirmesine katkı sağlıyor. Bu kapsamda, gençler 7 gün boyunca farklı spor branşlarında eğitimler alacak, sağlıklı beslenme atölyelerine katılacak ve çevre etkinliklerine destek verecekler.

gencler-genclik-merkezinde-6.jpg

Proje kapsamında yapılan açıklamalarda, gençlerin projeye büyük ilgi gösterdiği ve hem eğitici hem de eğlenceli aktivitelerle dolu bir hafta geçirecekleri vurgulanıyor. Yozgat Gençlik Merkezi'nin de bu etkinlikler için gerekli altyapı ve destekleri sağladığı belirtiliyor.

gencler-genclik-merkezinde-3.jpg

Ayrıca, projenin amacının gençlerin spor yaparak sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmelerinin yanı sıra farklı kültürleri tanımalarını ve birlikte çalışma becerilerini geliştirmelerini teşvik etmek olduğu ifade ediliyor. Bu tür uluslararası projelerin gençler arasında küresel düşünceyi ve iş birliğini artırıcı etkileri olduğu da vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.