2 milyon kişiye hizmet verecek! Yozgat Havalimanı'nda son durum ne?

2 milyon kişiye hizmet verecek! Yozgat Havalimanı'nda son durum ne?
Yozgat Havalimanı inşaatı, AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan incelemelerle bir kez daha gündeme geldi.

Yozgat Havalimanı inşaatı, AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan incelemelerle bir kez daha gündeme geldi. İnceleme ziyareti sırasında şantiye şefi Selahattin Kabaoğlu'ndan detaylı bilgiler alan Başkan Altuntaş, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

incelemelerde-bulundu1.jpg

Başkan Altuntaş, yaptığı açıklamada, "Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Yozgat Havalimanı inşaatı şantiyesini ziyaret ettik. Hava tarafındaki çalışmalar tamamlandı ve şu anda kara tarafında 150 kişilik bir ekip ile çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içinde kaba inşaatın tamamlanması planlanıyor. Önümüzdeki yıl ise ince işçiliğin tamamlanmasıyla birlikte havalimanının açılışı yapılacak. Yozgat Havalimanı, uluslararası standartlara sahip ve 2 milyon yolcu kapasiteli olacak. Ayrıca, 2600 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde bir pist ile 300 metre genişliğindeki apron da havalimanının özellikleri arasında yer alıyor. Apronda 5 uçak yan yana park edebilecek kapasite bulunuyor. Ayrıca, 35 bin metrekarelik bir alanda 14 hizmet binası da yer alacak" dedi.

Altuntaş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'a sağladığı önemli hizmetleri yakından takip ettiğini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin destekleriyle ilimiz genelinde birçok önemli projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yozgat Havalimanı da bu projelerden biri ve önümüzdeki dönemde ilimize büyük katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.

Ziyaret heyeti, havalimanı incelemelerinin ardından Bozok Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret etti. Ayrıca, İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve Yozgat Belediyesi'ne devredilen hayvan pazarı ve kesimhanesi ile hayvan hastanesi inşaatlarını da yerinde inceledi. Bu projelerin de ilin ekonomik ve sosyal hayatına olumlu katkılar sağlayacağı belirtildi.

Yozgat Havalimanı ve diğer önemli projelerin ilin gelişimine büyük katkılar sağlayacağı ve hükümetin bu yöndeki çalışmalarının devam edeceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.