16. Tarım ve Gıda Fuarı Kapılarını Açtı: 3-6 Eylül Arası Ziyaret Edilebilecek
Yozgat, tarım ve hayvancılık sektöründeki yenilikleri üreticilerle buluşturan köklü organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yapıyor. Kentin tarımsal üretim potansiyelini artırmayı ve yeni teknolojileri çiftçilere tanıtmayı amaçlayan 16’ıncı Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen resmi törenle kapılarını açtı. Fuar alanında kurulan stantlar, yerel ve ulusal düzeydeki pek çok firmayı Yozgatlı üreticilerle bir araya getirdi.
Protokol Üyeleri ve Çiftçiler Açılışta Buluştu
Geniş katılımın sağlandığı açılış merasimine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Milletvekilleri Abdülkadir Akgül ve Süleyman Şahan ile Belediye Başkanı Kazım Arslan katıldı. İl protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çevre illerden gelen sektör uzmanları, çok sayıda çiftçi ve vatandaş da törende hazır bulundu. Protokol üyeleri, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantları tek tek gezerek sergilenen ürünler ve tarım aletleri hakkında bilgi aldı.
4 Gün Boyunca Ziyaret Edilebilecek
Fuar kapsamında modern tarım teknolojilerinden hayvancılık ekipmanlarına, organik gıda ürünlerinden tohum ve gübre çeşitlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sergileniyor. Üreticilere yeni iş bağlantıları kurma ve pazar ağlarını genişletme fırsatı sunan dev organizasyon, 3-6 Eylül 2026 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Sektör temsilcileri, tüm bölge çiftçilerini ve tarıma ilgi duyan vatandaşları fuarı ziyaret etmeye davet etti.


Kaynak:Yozgat Valiliği
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.