Yozgat'ta iki kardeş kafa kafaya verdi! Faturayı yarıya indirecek icat buldu

Yozgat'ta iki kardeş kafa kafaya verdi! Faturayı yarıya indirecek icat buldu
Yozgat'ta bilgisayar tamiri yapan iki kardeş, Mustafa ve Şemsettin Karabacak, çevre dostu ve enerji verimli termosifonlarıyla dikkat çekti.

Yozgat'ta bilgisayar tamiri yapan iki kardeş, Mustafa ve Şemsettin Karabacak, çevre dostu ve enerji verimli termosifonlarıyla dikkat çekti. Köy evleri, konteynerler ve karavanlarda sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirdikleri yeni ürün, enerji tasarrufu ve düşük maliyeti ile büyük ilgi gördü.

15 litre kapasiteli termosifonlarıyla, sadece yaklaşık 3 ampul kadar elektrik tüketimi sağlanabiliyor. Bu termosifon, hem elektrik hem de güneş enerjisi panelleriyle çalışabilme özelliğine sahip. 12 volt ve 220 volt enerji kaynakları ile kullanılabilen ürün, 1 saat içinde suyu 65 dereceye kadar ısıtabiliyor. Karavan ve konteyner kullanıcıları için ideal bir çözüm sunan termosifonun fiyatı ise 10 ila 12 bin lira arasında değişiyor.

ozkan-bilgi-aldi-1.jpg

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Karabacak kardeşleri iş yerlerinde ziyaret ederek yeni termosifonları hakkında bilgi aldı. Vali Özkan, başarılarından dolayı Karabacak kardeşleri tebrik ederek, projelerinde devamını diledi.

Mustafa Karabacak, bu termosifonun, karavan kullanıcılarının ve konteyner sahiplerinin sıcak su taleplerini karşılamak için geliştirildiğini belirtti. Karabacak, “Türkiye genelinde karavancıların böyle bir ihtiyacının olduğunu duyduk ve bu yönde talepler aldık. AR-GE çalışmamız sonucunda ürünü geliştirdik. Bu termosifon, hem 12 voltta hem de 220 voltta çalışabiliyor. Normal evlerde kullanılan termosifonların 2500 watt olduğunu göz önünde bulundurursak, biz bu tüketimi 300 watt’a düşürdük. Kullanıcılar ürünümüzü inverter ile 220 voltta veya güneş paneli ile 12 voltta çalıştırabilirler. 1 saat içinde suyu 65 dereceye kadar ısıtabilen termosifonumuz, karavancılar için büyük bir konfor sağlıyor” dedi.

ozkan-bilgi-aldi.jpg

Termosifon, enerji verimliliği ve düşük maliyetiyle dikkat çekerken, çevre dostu tasarımıyla da takdir topluyor. Karabacak kardeşlerin bu yenilikçi icadı, Yozgat’ın teknoloji ve yenilikçilik alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.