İşte Yozgat'ın gerçek gündemi! Yaklaşık 10 bin kişi boşta

İşte Yozgat'ın gerçek gündemi! Yaklaşık 10 bin kişi boşta
Yozgat’ta işsizlik oranları ve istihdam durumu hakkında önemli bilgiler, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı'nda açıklandı.

Yozgat’ta işsizlik oranları ve istihdam durumu hakkında önemli bilgiler, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı'nda açıklandı. Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında Vali Makam Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından güncel iş gücü ve istihdam verileri paylaşıldı.

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün raporuna göre, il genelinde kayıtlı iş gücü sayısı 29 bin 740 kişiyi buluyor. Bu rakamın 16 bin 825’ini erkekler, 12 bin 915’ini ise kadınlar oluşturuyor. Ancak, kayıtlı işsiz sayısı da dikkat çekici: 4 bin 982 erkek ve 4 bin 882 kadın olmak üzere toplam 9 bin 864 kişi işsiz olarak kayıtlara geçti.

Toplantıda verilen bilgilere göre, 2024 yılı itibarıyla 1 ve üzeri işçi çalıştıran kayıtlı işyeri sayısı 2 bin 251 olarak kaydedildi. Ocak-Haziran 2024 dönemi içerisinde bin 726 işyeri ziyareti gerçekleştirildi ve bu ziyaretlerde, kurumun sunduğu hizmetler ve istihdam teşvikleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, bu dönemde toplamda 4 bin 790 kişiye danışmanlık hizmeti sunuldu ve 3 bin 949 kişi bu hizmetten faydalandı.

İş kulübü hizmetlerinden 24 grupta 406 kişi yararlanırken, grup görüşmeleri danışmanlık hizmetinden 26 farklı grupta toplam 4 bin 35 kişi faydalandı. Ayrıca, işsizlik ödeneği alan kişilere bu yıl içerisinde toplamda 29 milyon 316 bin 20 lira ödeme yapıldı.

Vali Mehmet Ali Özkan, toplantıda yaptığı açıklamada, Yozgat’ta istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması için çeşitli projelerin ve desteklerin devam edeceğini belirtti. İşsizlik sorununu çözmek ve ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla yapılan çalışmaların önemine dikkat çeken Özkan, vatandaşların iş gücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Bu gelişmeler, Yozgat’ın işsizlik sorunu ile mücadelede atılan adımları ve yapılan çalışmaların kapsamını gözler önüne seriyor. İlgili kurumların yürüttüğü faaliyetler, iş gücü piyasasının iyileştirilmesi ve istihdam oranlarının artırılması yönündeki çabaları desteklemeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.