Yozgat'tan Çankırı'ya çıkarma yaptılar! Büyük buluşma ilgiyle takip edildi
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Okul Vitrinleri" Projesi kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi’nden iki değerli akademisyen, Çankırı’daki öğrencilerle buluşarak bilim ve projeler üzerine ilham verici sunumlar gerçekleştirdi.
Bilim İnsanları Öğrencilerle Buluştu
Çankırı Yunus Emre Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte, Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Prof. Dr. Hamdi Temel, 7 Şubat 2025 Cuma günü öğrencilere yönelik özel bir eğitim programı sundu. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen buluşmaya, yedinci sınıf öğrencileri, öğretmenler, Okul Müdürü Doğan Subaşı’nın yanı sıra Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Mustafa Biber ve Ar-Ge Biriminden Sinan Özlü ile Arif Bayram da katıldı.
Projeler ve Mikroplastikler Üzerine Farkındalık Oluşturuldu
Programda Prof. Dr. Mustafa Böyükata, "Proje Yapan Çocuk Olmak" başlıklı sunumuyla öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini nasıl geliştirebileceklerine dair önemli bilgiler verdi. Proje tabanlı öğrenme süreçlerinin önemine değinen Böyükata, öğrencileri bilimsel araştırmalara ve projelere yönlendirmek için ilgi çekici örnekler paylaştı.
Diğer yandan Prof. Dr. Hamdi Temel, "Görünmeyen Tehlike: Mikroplastikler" konulu sunumuyla çevre ve insan sağlığına zarar veren mikroplastikler konusunda öğrencilere farkındalık kazandırdı. Günlük hayatta farkında olmadan maruz kalınan bu zararlı maddelerin etkilerini anlatan Temel, doğa dostu yaşam alışkanlıklarının önemine vurgu yaptı.
Öğrencilerden Yoğun İlgi ve Katılım
Bilimsel konuların sohbet havasında ele alındığı etkinlikte öğrenciler, merak ettikleri soruları akademisyenlere yöneltme fırsatı buldu. Büyük bir ilgiyle takip edilen program, öğrencilerin sosyal ve bilim kültürü açısından gelişimlerine katkı sağlarken, üniversite ve akademik kariyer süreçlerine dair farkındalık oluşturmalarına da yardımcı oldu.
Akademisyenlere Teşekkür Plaketi Takdim Edildi
Etkinliğin sonunda, öğrencilere bilim ışığında rehberlik eden Prof. Dr. Hamdi Temel ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür edilerek yöreye özgü tanıtım materyalleri hediye edildi. Öğrencilerle bilim ve proje üretme kültürünü paylaşan akademisyenler, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirterek, gençlerin bilimsel çalışmalara daha fazla yönlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.
Bu tür projelerin öğrencilere sağladığı katkılar göz önüne alındığında, "Okul Vitrinleri" Projesi’nin eğitime sunduğu yenilikçi yaklaşımlar büyük bir takdir topluyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.