Yozgat'ta uyum süreci başladı! Renkli anlara sahne oldu

Yozgat'ta uyum süreci başladı! Renkli anlara sahne oldu
Yozgat’ta okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2024-2025 eğitim-öğretim yılına özel olarak düzenlenen "uyum" programı, Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Yozgat’ta okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2024-2025 eğitim-öğretim yılına özel olarak düzenlenen "uyum" programı, Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu'nda gerçekleştirildi. İlk zille birlikte başlayan uyum eğitimi, öğrenciler ve veliler için renkli anlara sahne oldu.

Şehit Abdullah Bozkurt İlkokulu'nda düzenlenen programda, öğrencilere eğitim hayatlarının ilk gününde moral ve motivasyon vermek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Okul müdürü Vehbi Candemir, uyum eğitiminin öğrenciler açısından önemine değinerek, bu tür etkinliklerin çocukların okul kaygılarını azaltmada büyük rol oynadığını belirtti. Candemir, yaptığı açıklamada, "Bu yıl 74 birinci sınıf öğrencisi ve 45 anasınıfı öğrencisiyle eğitim-öğretime başlamış bulunmaktayız. Uyum haftası kapsamında öğrencilerimize moral ve motivasyon sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri bu yıl da sürdürüyoruz" dedi.

Programa katılan öğrencilere pamuk şekeri ikram edildi ve renkli görüntüler oluştu. Veliler, çocuklarının ilk gün heyecanını paylaşırken, öğretmenler de hem öğrencilerle hem de velilerle tanışma fırsatı buldu. Okul rehberlik servisi tarafından düzenlenen veli bilgilendirme seminerlerinde, okul süreci hakkında ayrıntılı bilgiler verildi ve öğrenci-veli-öğretmen üçgeninin önemine vurgu yapıldı.

Vehbi Candemir, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerine ve velilerimize okul sürecinde neler yapmaları gerektiğini anlattılar ve okulumuz hakkında kapsamlı bir tanıtım gerçekleştirdiler. Ayrıca, rehberlik servisi aracılığıyla düzenlenen veli bilgilendirme seminerlerinde, velilerimize çocuklarının okul hayatını en iyi şekilde geçirmeleri için neler yapabilecekleri konusunda detaylı bilgiler sunuldu" diye konuştu. Candemir, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, velilere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, "Bu kapsamda güzel bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Veliler, düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, çocuklarının okula uyum sağlaması adına bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğunu belirttiler. Okul yönetimi ise, uyum haftasının öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yarattığını ve çocukların okula daha rahat adapte olmasını sağladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.