Yozgat'ın en ücra köşelerine kadar ulaşacak! Yeni dönem için tamamen yenilendi

Yozgat'ın en ücra köşelerine kadar ulaşacak! Yeni dönem için tamamen yenilendi
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda, Yozgat Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından kullanılan Gezici Kütüphane aracı tamamen yenilendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda, Yozgat Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından kullanılan Gezici Kütüphane aracı tamamen yenilendi. Bu yenilik, özellikle kitap ve internet erişimi konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için önemli bir hizmet sunacak.

Yenilenen Gezici Kütüphane aracı, Yozgat’ın en uzak köylerine kadar ulaşarak, buralardaki vatandaşlara kültürel ve eğitimsel zenginlikleri ulaştırmayı hedefliyor. Araç, içinde barındırdığı 4 bin kitapla kapsamlı bir kütüphane hizmeti sunarken, aynı zamanda internet erişimi sağlayarak dijital dünyanın kapılarını aralıyor.

yola-cikmaya-hazir-4.jpg

Yeni Gezici Kütüphane aracı, çocuklar ve gençler için internet üzerinden araştırma yapma ve eğitimlerine katkıda bulunma fırsatları sunacak. Bu sayede, bilgiye erişimde yaşanan sıkıntılar büyük ölçüde ortadan kalkacak.

Yozgat Valiliği, yenilenen Gezici Kütüphane aracıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gezici Kütüphanemiz kitap kurtlarını bekliyor. 4 bin kitabın yer aldığı Gezici Kütüphanemizi yeniledik. Yaz tatilinin ardından kitaplarla buluşmaya hazır mısınız? Gezici Kütüphanemiz yeni haliyle tekrar sizlerle buluşmak için yola çıkmaya hazır" ifadelerine yer verdi.

yola-cikmaya-hazir-2.jpg

Yozgat Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri ise, yenilenen Gezici Kütüphane aracının halkın kitaba olan ilgisini artıracağını ve bu hizmetin kültürel gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yetkililer, aracın bölgede eğitim ve kültürel bilincin artırılmasına önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çekti.

yola-cikmaya-hazir-3.jpg

Gezici Kütüphane aracı, kültürel ve eğitimsel hizmetlerin erişimini artırarak, Yozgat’ın en ücra köylerinde bile bilgiye erişimin kolaylaşmasını sağlayacak. Yenilenen hizmetin, Yozgat halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.